kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Başbakan'dan talebim

Başbakan Tayyip Erdoğan, pazar günü ATV'de Ergenekon konusuna da değindi ve devlet içinde direnen bazı kişilerin varlığından söz etti. Sonradan pek anlayamadığımız bir cümle sarf etti: "Talep olursa, bu kişileri cımbızla ayıklayabileceğimiz bir düzenlemeyi gerçekleştirebiliriz."
Başbakan, kimden talep beklediğini söylemediğine göre, doğrusu konuyu üzerime alındım.
Başbakandan talebimdir:
* Danıştay davasının görüldüğü Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet'e atılan bombalarla, Ümraniye'deki bombaların seri numarası aynı olmakla birlikte, Ergenekon'u içine alacak şekilde dava dosyasını genişletmedi.
* Şemdinli davasında savcı Ferhat Sarıkaya'ya, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, meslekten ihraç cezası verdi.
* Nokta dergisinin 29 Mart-4 Nisan 2007 tarihli nüshasında Sarıkız ve Ayışığı darbe teşebbüslerinden söz edilerek, emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'e ait günlüklerin bir bölümü yayınlandı. Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı avukat Ahmet Gündel, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na "anayasayı ihlâl"den suç duyurusunda bulundu. (9 Nisan 2007) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, evrakı Askeri Başsavcılığa gönderdi ve daha sonra bu dosyanın akıbetinden bilgi alınmadı.
Sayın Başbakanım, sonuna kadar gitmeyi engelleyen kişileri lütfen cımbızla tutup ayıklayınız. Bunu sizden demokrasi adına talep ediyorum.