kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şarköy’de deniz 40 metre çekildi. Bandırma’da ise 15 metre çekilme görüldü.

Marmara'da çekilen deniz panik yarattı

Yakup ÖNAL - Ömer TURAN / SABAH
Şarköy ve Bandırma'da deniz çekilince halk "Deprem olacak" diye paniğe kapıldı. Uzmanlar bunun her yıl olduğunu bildirdi..
Tekirdağ'ın Şarköy ve Balıkesir'in Bandırma ilçelerinde yaşanan deniz çekilmesi vatandaşları endişelendirdi. Uzmanlar ise çekilmenin depremle ilgisi olmadığını, meteorolojik koşullara bağlı olarak her yıl gerçekleştiğini belirterek, rüzgâr ve deniz tabanındaki dalgaların hareketiyle kumulların biriktiğini, ortaya çıkan adacıklar nedeniyle vatandaşların 15-20 metre algıladığı çekilmenin gerçekte 25-30 santimetre olduğunu kaydetti.

'BALIKÇILAR BUNU İYİ BİLİR'
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde soğuk havanın hemen ardından denizde çekilme görüldü. Şarköy balıkçı barınağının olduğu bölgede denizin yaklaşık 40 metre, mavi bayraklı plajın bulunduğu bölgede ise 20 metre çekildiği bildirildi. Balıkesir'in Bandırma ilçesinde ise üç gün etkili olan ve önceki gece etkisini yitiren şiddetli rüzgârın ardından, deniz 15 metre çekildi. Her iki ilçede de denizin çekilmesi tedirginlik yaratırken "Deprem olacak" söylentileri ortaya çıktı. İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy geçen yıl yine böyle bir iddia üzerine Şarköy'de inceleme yaptığını, deniz tabanındaki hareketlerin kumulların yerini değiştirdiğini ve bu manzaranın denizin çekildiğini düşündürdüğünü söyledi. Türkiye Jeofizik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan da, "Deniz çekilmesi, meteorolojik koşullara bağlı olarak her yıl olur. Rüzgâr yönüyle ilgili olarak deniz kabarır. Her yıl bu bölgede görülür bu. Balıkçılar iyi bilir" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları