kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Atanmış başkan.. Atanmış federasyon!..

Türkiye'de Futbol Federasyonu Başbakan ve onun AKP iktidarı tarafından atanırken, FIFA Başkanı Blatter, İspanya'nın gerek milli gerek kulüpler bazında FIFA ve UEFA turnuvalarına katılmasının engellenebileceğini söylüyor ve gerekçesini Siyasal İktidarın futbola ve federasyona müdahalesi olarak açıklıyordu.
Şimdi ben, FIFA ve UEFA'da çok önemli koltuklar işgal eden Şenes Erzik'in, Türkiye'deki durumu, Blatter'e nasıl izah edeceğini/ ettiğini merak ediyorum.
Türkiye'de futbol yasal olarak özerktir ama, mevcut yasal federasyon siyasal iktidar tarafından görevden alınmış, yeni federasyon, başkanından üyelerine, siyasal iktidar tarafından kurulmuştur.
Minareyi kılıfa uydurma tiyatrosuna, Erzik gibi kurt bir spor adamının kanmayağını düşünüyorum.
Özhan Canaydın ve Başkanı olduğu Kulüpler Birliğinin, Hasan Doğan'ı neden ve nasıl aday gösterdiğini her hafta tekrar etmenin anlamı yok. En geri zekâlılar bile işin farkında..
Başbakanın çok yakın arkadaşı Hasan Doğan'ın çalışma arkadaşlarını seçmekte bile özgür bırakılmadığı da biliniyor.
Federasyonda, çeşitli bakanların resmi danışmanları, bilinen AKP'liler görev aldı. Futbol camiasında adları geçmeyen bu isimlerin aniden federasyon içinde ortaya çıkmalarındaki itici gücü de Şenes Erzik kolayca tahmin edecektir.
Onun tahmin edemeyecekleri var. Ben de edemezdim doğrusu..
Federasyona çok saygın, spora ve futbola çok yakın işadamları da girdi. Bazıları yakından tanıdığım insanlar.. Kulüplerinden gelen tüm teklifleri bugüne dek haklı olarak geri çevirdiler.. "İşlerimiz çok yoğun. Vakit ayıramayız.."
Bu isimler şimdi federasyonda.. İşleri mi azaldı?.. Tersine eskisinden de fazla.. Federasyon işleri çok mu kolay, kulüplere göre?.. Olur mu?.. Bir kulübe vakti olmayanlar, 330 kulüple nasıl uğraşır?..
O zaman orda olmaları göstermelik mi?.
O zaman nasıl oldu da Federasyona girmeyi kabul ettiler?..
Soruşturdum..
Başbakan bizzat arayıp girmelerini istemiş..
Sıkıysa "Hayır" desinler!..
Başbakan, Özerk (!) Federasyon işlerine böylesi balıklama girer mi?..
Güldürmeyin beni..
Özerk Federasyonun Başkanlığını Şenes Erzik'e bizzat başbakanın teklif ettiğini, Spor Bakanı Meclis'te açıkladı. Erzik kabul etmeyince, üç kişiye daha teklif etmişler. Onlar da kabul etmemiş. Bakan "Bunlar kamuya mal olmuş isimler değil, açıklamam" diyor..
Salı günü ilk sayısı yayınlanan Hürriyet Spor dergisinde de Aziz Yıldırım, Ertuğrul Özkök'e doğruluyor, başbakanın müdahalesini.. "Başbakan Erdoğan bana Şenes Erzik'i başkan yapın dedi" diyerek..
Daha ne olsun?..
Şimdi, A'dan Z'ye siyasal iktidarın isteğiyle, Recep Tayyip Erdoğan ve Aziz Yıldırım işbirliği ve Seyrantepe yüzünden bu ikisinin emir kuluna dönen Özhan Canaydın gayretleri ile kurulan bir federasyon var ülkemizde..
Daha ilk ağızda kulüplerin devlete olan 44 milyon YTL borcu silinerek, oyların ilk ödemesi yapıldı.
Bundan sonra neler olacak, bekleyip göreceğiz.. Dileriz bu çok karanlık kuruluşa rağmen iyi işler yaparlar, futbolun sorunlarına çözümler getirirler.
Ama yazının başında da söyledim..
Ben en çok, FIFA ve UEFA Yöneticisi Şenes Erzik'in bu siyasal müdahaleyi sindirip sindiremeyeceğini merak ediyorum..
Son zamanlarda ağır hasta ağabeyi ile uğraşmaktan, bu işlere hiç vakit ayıramadığını da biliyorum..
Başın sağ olsun Sevgili Dostum!.. ..
Ve de kolay gelsin!..