kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erivan'da 'seçime hile karıştı' krizi

Ermenistan'da Başbakan Sarkisyan'ın seçimi kazanması 30 bin muhalefet taraftarını meydanlara döktü... Muhalif Petrosyan "Hile var" diyerek seçimlerin yenilenmesini istedi..
Ermenistan'da önceki gün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "İktidarın adayı" olarak bilinen Serj Serkisyan'ın yüzde 52 oy alarak zaferini ilan etmesi muhalefeti sokağa döktü. Türkiye yanlısı söylemleri nedeniyle eleştirilen ve yüzde 21 oy alarak elenen muhalefet lideri Levon Ter Petrosyan ise seçimlere hile karıştırıldığını iddia ederek 30 binden fazla taraftarlarını meydanlara çağırdı...

'SEÇİMİN GALİBİ BİZİZ'
Başkent Erivan'daki Matenadaran meydanında toplanan göstericilere yaptığı konuşmasında Petrosyan, "Seçimin gerçek galibi biziz. Açıklanan sonuçları tanımıyoruz. Bu seçim yenilenmelidir. Hukuk mücadelemiz sonuna kadar devam edecek" dedi. Petrosyan bundan uyarılarını dikkate almayan uluslararası gözlemcileri de sorumlu tuttu. Gösterinin ardından eylemciler bakanlık sokaklarında da protesto yürüşü yaptı. Kalabalığı kontrol etmek için geniş güvenlik önlemleri alan polisle göstericiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Türkiye ile ilişkileri düzeltmek ve Azerbaycan'la Karabağ konusunda uzlaşmayı hedefleyen Petrosyan'ın aksine eski Başbakan Sarkisyan'ın döneminde de Erivan'ın Türkiye politikasında önemli değişiklik beklenmiyor.
Haberin fotoğrafları