kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çocuk sahibi olmak için altı ay gerekiyor

Dr. Cem Keçe
Yeni evli çiftlerin çocuk için en az altı ay düzenli cinsel birliktelik yaşamaları gerekir. Stres, hamile kalma şansını olumsuz etkileyebilir..
4 aydır evliyiz ve çocuk istiyoruz ama henüz başaramadık. Doktorumuz eşimin rahim içinde enfeksiyon ve yarası olduğunu söyledi. Acaba eşim ne zaman hamile kalabilir? Y.H./Edirne

Yeni evli çiftlerin çocuk için en az altı ay düzenli cinsel birliktelik yaşamaları gerekir. Gebeliği takıntı haline getirip eşinizi strese sokmayın, çünkü rahat ve huzurlu bir kadının hamile kalma şansı daha yüksektir.

14. günde şansı yüksek
Eşinizin yarası eğer beraberinde çok ciddi bir enfeksiyon yoksa, tek başına gebe kalamama nedeni değildir. Ayrıca eşinizin adetinin başladığı günü birinci gün, adet süresini dört gün ve 28 günde bir adet gördüğünü kabul edersek; eşinizin 14'üncü günde yumurtlaması gerekir. İşte bu dönem en fazla hamile kalma şansının olduğu zamandır. Ama kadınların yumurtlama zamanları pek çok etkene bağlı olarak değişebilir. Beş ile onuncu günler arası ve 23 ile 28'inci günler arası eşinizin hamile kalma şansı düşüktür.

* * *
Cinsellikle ilgili sormaya çekindiğiniz soruları bana yazın. İsminizi belirtmenize gerek yok. Ancak yaşadığınız şehri yazarsanız, sorunlarınızı değerlendirmem kolaylaşır. Rumuzlu soruları 'saglikliseks@sabah.com.tr' adresine gönderebilirsiniz.