kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Surinam armasına 'örgüt' suçlaması

Zülfikar Ali AYDIN - SABAH
İstanbul'da bayrak arması üreten atölyeyi polis bastı. Surinam ve bölgesel Kuzey Irak arması üretenlere, "PKK'ya yardım"dan 3 yıl hapis cezası istendi..
İstanbul Güngören'de spor kulübü ve milli takım forma ve armaları yaparak Hollanda'ya gönderen Bahri Toygar, bu ülkedeki arkadaşından 40 ayrı arma siparişi aldı. Toygar sipariş için Güngören'de tekstil ve nakış atölyesi işleten Bahattin Güneş ve İlker Bahtiyar ile bin 500 YTL karşılığı anlaştı. Tişört ve formalara yapıştırılacak olan ve aralarında Brezilya, Avusturya, Hollanda ve Surinam bayrağı ile Kuzey Irak'taki Federal Kürt Bölgesi'nin bayrağı da bulunan armalar hazırlanırken, tekstil atölyesine polis baskın düzenledi. "PKK bayrağı imal ediliyor" ihbarıyla yapılan baskında Bahattin Güneş ve İlker Bahtiyar ve 3 işçi gözaltına alındı. Kırmızı renk üzerine beyaz renk olarak Kürdistan yazılı 150 adet "yeşil-kırmızı-sarı" renkli bez arma ile 110 adet Surinam yazılı "yeşil-sarı-kırmızı" renkli armaya el koyuldu. Savcının hazırladığı iddianamede, zanlıların terör örgütü üyesi olduklarını gösteren bir delil olmadığı ancak sanıkların "örgütün hiyerarşik yapısı içinde olmadan örgüt üyesi" olduğu ileri sürüldü.

ÖRGÜT YOK, ÖRGÜT ÜYESİ VAR
Armaların gözaltına alınan kişiler tarafından üretim ve basımının yapıldığının belirtildiği iddianamede bu durumun "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım eden kişi örgüt üyesi olarak cezalandırılır" suçuna uygun olduğu ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle yargılanmaları istendi. Siparişi veren Bahri Toygar ifadesinde "PKK'ya sonuna kadar karşıyım. Utancımdan başıma gelenleri akrabalarıma bile anlatamadım" derken, işyeri sahibi İlker Bahtiyar, "Bu arma beni zengin edecek değil. Ne PKK'sı?" ifadesini kullandı. İşçiler ise "Bize ne iş verilirse onu yaparız. Bilgimiz yok" şeklinde konuştu.
Haberin fotoğrafları