kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkler lüks Ferrari'yi bile 36 ay taksitle satın almayı seviyor

Türkiye'de Ferrari satışlarının yüzde 90'ı banka kredisi ile gerçekleşiyor. Ferrari müşterileri kredi vadelerinde en çok 2 ve 3 yılı tercih ediyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türkler lüks Ferrari'yi bile 36 ay taksitle satın almayı seviyor
İtalyan Ferrari, yüksek vergiler nedeniyle Danimarka'dan sonra en pahalı Ferrari'nin satıldığı Türkiye'ye otomobil yetiştiremiyor. Türkler, fiyatı 391 bin Euro'dan başlayan Ferrari'nin yeni modeli 430 Scuderia satın almak için kuyruğa giriyor. FerMas Genel Müdürü Orhan Ülgür Ferrari 430 Scuderia'yı satışa çıkarmadan 9 kişiden sipariş için kapora aldıklarını söyleyerek yıllık satış kotalarını aştıklarını belirtti. Bu yıl 5 adet 430 Scuderia'yı müşterilerine teslim edeceklerini belirten Ülgür, sipariş veren 4 müşterinin ise 1 yıl beklemek zorunda kalacağını söyledi.

HEDEF, 32 ADET SATMAK
Geçen yıl 29 adet Ferrari satışı gerçekleştirdiklerini bu yıl ise bu rakamı 32'ye çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Ülgür, "3 yılda Ferrari ve Maserati'nin toplam satışları 127'ye ulaştı. Geçen yıl ise Ferrari ve Maserati'den toplam 57 adet sattık. Lüks otomobil segmentinde FerMas'ın pazar payı yüzde 11.5'den yüzde 14'e yükseldi. Bu yıl ise 32 Ferrari, 38 Maserati satmayı planlıyoruz. Şimdiye kadar toplam 24 araç için kaparo aldık. Bugüne kadar aracın toplam bedelinin yüzde 10'u kadar yanı 30-40 bin Euro kaparo alıyorduk. Ancak, bundan sonra araç başına 100 bin Euro kaparo almayı planlıyoruz" dedi. Ferrari müşterilerinin kredi kullanımıyla ilgili bir soruya Ülgür, "Satışların yüzde 90'ı kredi ile gerçekleşiyor. Kredi vadeleri ise en fazla 3 yıl, en az 2 yıl" yanıtını verdi. Ülgür, Türkiye'de lüks otomobil satışlarının pazardaki daralmaya rağmen arttığını belirterek, Ferrari'nin Türkiye'de büyük potansiyeli olduğuna değindi. Türkiye'de özellikle lüks otomobiller üzerindeki vergi yükünün yüksek olduğundan şikayet eden Ülgür, "Ödenen paranın yarısı vergilerden oluşuyor. Dünyada vergi oranları yüzde 40-60 oranında. Vergi yükü bu denli ağır olmasa, Türkiye'de iki katı Ferrari satılabilir" şeklinde konuştu.