kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Göç yasası ayrımcı

Almanya'ya giden Meclis İnsan Hakları Komisyonu uyardı: Alman politikacılar ortamı yatıştırmalı..
TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, üst üste meydana gelen yangınların ardından Almanya'da Türk vatandaşları arasında yaşanan endişelere dikkat çekerek, Alman politikacılarına, "Kaybedecek zaman yok. Ortamı yatıştırıcı açıklamalar yapın" çağrısında bulundu. Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi DTP'li Akın Birdal da, "Göç yasası insan haklarına aykırı ve ayrımcı bir yasa" dedi. Üskül, Almanya'daki temaslarını anlattı.

* AYRIMCILIK YASASI: Göç yasası ayrımcılık içeren bir yasa. Almanya'da yabancı düşmanlığı giderek yükseliyor. Göç Yasası, Türklerin Almanya'ya entegrasyonunu zorlaştırıyor.

* KOMŞUMDA KAVGA VARSA: Almanya'da yaşayan Türkler, endişeli ve huzursuz. Bu durumun, Almanları da endişeye sevk etmesi gerekir. Komşumda bir kavga varsa beni etkiler.

* BAZI TEPKİLER DOĞABİLİR: Engelleyemeyeceğiniz olaylar olabilir. Bu, bir çok başka alana da yansıyabilir. Almanya'da 70 bin işyeri sahibi var, 340 binin üzerinde insan çalıştırıyorlar. Onlara, öğrencilere yansıyacaktır. İnsanların tedirginliği komşusuna da yansıyacaktır. Almanya'daki gelişmeler, bu ülkedeki 3 milyon ve Türkiye'ye dönen 4 milyon insanı yakından ilgilendirdiğini belirtti. Bu, değerlendirmeleri onlara da söyledik. Bazı tepkiler, engelleyemeyeceğiniz olaylar olabilir dedik.

* TÜRKÇE SINIF VERİLMİYOR: Bazı eyaletlerde Türkçe sınıf tahsis edilmiyor. Biz de Türklerin Almanca öğrenmesini isteriz bu konuda da üzerimize düşeni yaparız. Irkçı afişler kullanıldığını tespit ettik. Türkler, Almanya'da yerleşmiştir. Orada yaşıyorlar. ANKARA