kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Vakıflar Yasası muhalefete rağmen Meclis'ten geçti
10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 9 maddesini veto ettiği Vakıflar Yasası, Meclis'te 72'ye karşı 242 oyla kabul edildi. CHP ve MHP'nin sert muhalefeti nedeniyle görüşmeleri haftalar süren yasa kapsamında azınlık vakıflarının malları iade edilecek. Buna göre yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren 18 içinde başvuru yapılması ve belirtilen koşulları taşıması halinde malların iadesi yapılacak.

AB YASADAN MEMNUN
AB'nin de çıkarılmasını istediği yasayla getirilen değişiklikler şöyle: Vakıflar yurtiçi ve dışından ayni ve nakdi yardım alabilecek. Vakıflar vakıf senetlerinde yazılı amaçlarını gerçekleştirmek üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne beyanda bulunmak şartıyla temsilcilik açabilecek, izin almadan mal edinebilecek, malları üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilecek. Vakıflar ayrıca şirket kurabilecek ve yurtdışında da şube açabilecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıflara ait taşınmazlar 3 yıl süreyle kiralanebilecek. Öte yandan AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu üyesi Olli Rehn, yasanın kabul edilmesinin 'memnuniyet verici' olduğunu belirterek, "TBMM'deki tartışmalar bu kanunun dini vakıfların işleyişi açısından kritik önemde olduğunu gösteriyor" dedi.

Akdağ, kamera yasağını savundu
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 7 Şubat'ta yayınladığı bir genelge ile hastanelere fotoğraf makinesi ve kamera sokulmasına getirdiği yasağın, "türbanlı sağlık personelinin görüntülerinin çekilmemesine" yönelik olduğu iddialarını yalanladı. Akdağ, "Dünyada benzer uygulamalar var. İnsan hakkı, hasta hakkı kutsaldır. Hastaneler mahremiyet gerektiren yerlerdir" dedi. Genelgede hastaneler ve sağlık ocaklarında, hasta yakınları bile olsa kamera ve fotoğraf makinesi ile çekim yapılmasını yasaklanmıştı.

Öğretmen ve doktor evleri ortak olacak
Sağlık Bakanlığı çalışanları ile hekimler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenevleri, lokalleri, eğitim merkezleri ve sosyal tesislerden yararlanacak. Aynı şekilde öğretmenler de Sağlık Bakanlığı'na bağlı hekimevlerinden eşit koşullarda yararlanabilecek. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ protokol imzaladı. Çelik, 837 öğretmenevinde sağlık çalışanlarının aidatlarını ödemek koşuluyla öğretmenler gibi yüzde 25 indirimle kalabileceğini söyledi.