kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu nasıl müdahale

AA
Tekel'in özelleştirilmesini protesto etmek isteyen bir grup işçiye polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahalesini CHP Meclis gündemine taşıdı..
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, polisin, TEKEL'in özelleştirilmesini protesto etmek için miting yapan işçilere müdahalesini, TBMM gündemine getirdi. Önceki gün bir grup işçi Tekel'in özelleştirilmesini protesto etmek için Özelleştirme İdaresi binası önünde eylem yapmak istemişti. Sıcaklaığın eksi 6 derece olduğu Ankara'daki eylem sırasında polis, işçilere tazyikli su, biber gazı, ve copla müdahale etmişti.

CHP'DEN ÖNERGE
CHP'li Sevigen, dün İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde, ekmek parasından başka düşüncesi olmayan insanların Ankara'ya sadece haklarını aramak için geldiğini ifade etti. Atalay'a, "'Tekel işçilerine polisin böylesine acımasızca davranma talimatını siz mi verdiniz?'' diye soran Sevigen, önergesinde şu sorulara yer verdi: "Bu eylemi yapanlar, bankaları hortumlayanlar, devleti soyanlar olsaydı onları da böyle acımasızca karşılar mıydınız? Hak aramaya gelen insanlar, izinli eylem yaptılar, polisler de izinli mi saldırdı? Eğer saldıranlara bu izni siz vermediyseniz, yapanlar hakkında bir işlem oldu mu? Başbakan'ın demokratik bir Türkiye dediği yer, gecenin ayazında hak mücadelesi yapan insanlara tazyikli su ve biber gazı sıkıldığı bir Türkiye mi?" Öte yandan Şeker-İş ve Türkiye Haber-İş sendikaları ile Türkİş'e bağlı Tarım İş ve Liman- İş Sendikaları da Tekel'in özelleştirilmesini protesto eden işçilere yönelik müdahalesini kınadı.