kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kara operasyonunun adı belli oldu: Güneş

Mürsel ACAY/ SABAH
Terör örgütüne yönelik yapılacak kara operasyonuna Gabar'da şehit olan onbaşı Kasım Atasoy'un 3 yaşındaki kızı "Güneş"in adının verileceği belirtildi..
Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın, "Kara operasyonu masada" açıklamasının ardından bölgede hazırlıklar da sürüyor. Önceki gün Türkiye sınırına yakın bölgelerde bulunan terörist kamplarına keşif uçuşu yapılırken, dün öğleden sonra yine Diyarbakır'dan kalkan uçaklar Kuzey Irak'a uçtu. Terör örgütüne yönelik hazırlanan operasyona Gabar'da şehit olan onbaşı Kasım Aksoy'un 3 yaşındaki kızı Güneş'in adının verileceği ve güneşin başlatılması planlanan kara harekatının simgesi olacağı belirtiliyor.

GÜVENLİK BÖLGESİ
Planlanan sınır ötesi harekatın ilk aşamasında, subay ve astsubaylardan oluşan bordo bereliler, mavi bereli A1 timleri, "Black Hawk" ve "Sikorsky" tipi helikopterlerle Irak'ın kuzey kesimindeki terörist unsurların bulunduğu bölgeye havadan indirme yapacak. Ani baskınlar sonrası temizlenecek olan alanla Türkiye sınırı arasında güvenlik bölgesi oluşturulacak. Daha sonra genişleyecek harekâtta komando birlikleri yer alacak. Kara harekâtı hazırlıkları da son aşamada... Hakkâri ve Şırnak'taki yaklaşık 150 binden fazla askerin her türlü donanımı mevcut. Önceki gün sınıra Şırnak'taki zırhlı birliklerden topların yanı sıra muhabere cihazları da gönderildi. Kara operasyonunda ilk hedef sınır kesimindeki Amadiye, Sersing, Zap ve Hakurk'taki kamplar olduğu bildiriliyor. Ancak dağlarda bir metreyi aşkın kar olması harekât için zamanın erken olduğu yorumlarına yol açıyor. Harekâtın mart sonuna doğru karların erimesiyle birlikte başlayabileceği bildiriliyor.