kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

MGK'nın gündemi kara operasyonu
Milli Güvenlik Kurulu'nun bugün yapılacak toplantısında gündemi yine Kuzey Irak'ta PKK'ya karşı devam eden hava operasyonları oluşturacak. PKK'ya karşı mücadelede, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın "kara operasyonu masada" diyerek gündeme getirdiği hazırlıklar da MGK'da masaya yatırılacak. Toplantının iç güvenlik ile ilgili bölümünde ise Kurul'un asker üyelerinin toplumda türban nedeniyle başlayan kutuplamayı gündeme taşıması bekleniyor. Toplantının dış güvenlik ile ilgili bölümünde ayrıca, Kosova'nın bağımsızlığı ve Kıbrıs'ta seçim sonuçları değerlendirilecek. ANKARA

Emekli askerler MHP'yi dava etti

Emekli asker dernekleri ile MHP arasındaki kavga mahkemeye taşınıyor. Üniversitelerde türbana serbestlik getiren AKP-MHP mutabakatı sonrasında aralarında Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği temsilcilerinin de olduğu bir grup, MHP önüne, siyah çelenk bırakmak istemişti. Bazı parti görevlileri ise, dernek ambleminde minik bir Türk bayrağı motifinin de bulunduğu çelengi kırıp atmıştı.TESUD, kendilerini engelleyen MHP görevlileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. TESUD avukatı emekli albay Metin Tüzün, "Parti hakkında ise manevi tazminat davası açıyoruz" dedi. Uğur BECERİKLİ

Terör suçluları için 'yuvarlak masa'
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ABD'nin PKK başta olmak üzere terör suçlularının iadesi konusunda ABD'nin yuvarlak masa toplantısı önerdiğini, kendilerinin de buna sıcak baktığını söyledi. Şahin, toplantının gelecek ay sonunda, İstanbul'da yapılacağını bildirdi. Bakan Mehmet Ali Şahin "Bu masada, AB içinde terör suçlularının iadesi konusunda sorun yaşadığımız ülkelerin, mümkünse başsavcılarını davet etmek istiyoruz. Heyetler, ilgili kişiler bir araya geliyor" dedi.

Erdoğan, Trabzon halkının gönlünü aldı
Başbakan Tayyip Erdoğan, Trabzon kültürünü Ankara'ya taşıyan "Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri"nde Hrant Dink ve Rahip Santoro cinayetleriyle anılan Trabzonlular'ın gönlünü aldı. Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte şöyle konuştu: "Trabzon, ne zaman tepki vereceğini, ne zaman gürleyeceğini çok iyi bilen bir şehirdir. 3-5 kişinin yaptığı yanlış Trabzon'a mal edilemez. Trabzon belediye meydanındaki rahmetli Adnan Menderes balkondan hitap etmiş, 'yeter söz milletindir' demişti. Yıllar sonra aynı balkondan biz de 'yeter söz de karar da milletindir' dedik." Erdoğan, Avni Aker stadının yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Öldürüldüğü sırada telefonu dinleniyormuş
Santa Maria Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro'nun telefonunun iki yıl önce öldürüldüğü sırada Trabzon Emniyeti tarafından dinlendiği ortaya çıktı. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi dinleme kararını 8 Kasım 2005'te verirken Rahip Santoro, dinlemenin geçerli olduğu 5 Şubat 2006'da öldürüldü. Şube Müdür yardımcısı Emniyet Amiri Hasan Durmuşoğlu'nun imzaladığı İletişim Müdahale Talep Formu'nda Santoro'nun "Pontusçuluk ve bölücülük faaliyetlerinde bulunduğu, oluşuma eleman ve maddi finansmanı sağlamak amacıyla Trabzon'a geldiği ve bu amaçla üç kişiyle ilişkisi bulunduğu" iddia ediliyor.
Haberin fotoğrafları