kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TEKEL özelleştirmesini protesto eylemi

Yeni Haber
TEKEL'in özelleştirilmesi için 4 teklif geldiğinin açıklanması üzerine, özelleştirmenin protesto edilmesi amacıyla düzenlenen eylemde gerginlik yaşandı.

TEKEL'in özelleştirilmesi için teklifin verileceği son günde, çeşitli illerden gelen TEKEL işçileri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde toplandılar.

Son teklif verme saati olan 16.30 itibarıyla özelleştirme için 4 teklif verildiğinin açıklanması üzerine, TEKEL işçileri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bahçesinin demirlerini zorladılar.

Göstericilerden birinin, kendisini demirlere zincirlemeye çalışması üzerine çevik kuvvet polisi araya girerek önlem aldı. Bu sırada, polisle göstericiler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Daha sonra göstericilerden bir grup, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının bulunduğu Ziya Gökalp Caddesi'ni çift taraflı trafiğe kapattı. Bunun üzerine grubu çembere alan çevik kuvvet polisleri, göstericilerin üzerine biber gazı sıktı. Göstericilerden bazılarının, elbiselerini çıkartarak, polise mukavemette bulundukları gözlendi.

Grup, daha sonra Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yanındaki Boncuk Sokak'a yönlendirilerek, trafik akışı yeniden sağlandı.

Protestocu grubun bekleyişi, polisin dağılmaları yönündeki ikazlarına rağmen sürüyor.

TEKEL'in özelleştirilmesine karşı eylem yapan gruba polis müdahale etti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yanındaki Boncuk Sokakta toplanan eylemciler, polisin ''toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa aykırı hareket ederek suç işledikleri'' yönünde ikazlarda bulunmasına rağmen ''Vatan sana canım feda'' şeklinde slogan attı.

Eylemcilerin dağılmamaları üzerine, polis tazyikli su sıkıp, biber gazı atarak gruba müdahalede bulundu.

Müdahale sırasında, fenalaşan bir eylemci ambulansla hastaneye gönderildi.