kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dört haberde sağlık turu

114 bin Türk 'Cinsel Sağlık Hattı'nı aradı
Avrupa Seksüel Fonksiyon Bozuklukları Birliği (ESDA) şemsiyesi altında 2002'de oluşturulan "Cinsel Sağlık Danışma Hattı"nı 12 ülke içinde en çok Türkler aradı. "0212-282 01 01" no'lu telefonu beş yılda 113 bin 840 kişi ararken, bu sayı Fransa'da 20 bin 724'te kaldı. Türkiye'de hattı arayanların yüzde 82'sini erkekler, yüzde 18'ini kadınlar oluşturdu. Erkeklerin en sık sorduğu yüzde 31 ile "erken boşalma," kadınların favori sorusu ise yüzde 26 ile "orgazm bozukluğu" oldu. Türkiye, 12 ülke arasında "ilk gece korkusunun" sorulduğu tek ülke oldu.

Üç ay erken doğan beşizler kurtuldu
Rus asıllı Dimitri-Varvara Artamkin çiftinin kasımda üç ay erken doğan beşiz kız bebeği iyileşti. İngiltere'de doğan bebeklerin bazılarının ölebileceği söylenmişti. Ancak beşi de tedaviye cevap verdi. Anne Varvara, "Rus doktorlar bazı bebeklerin alınması gerektiğini yoksa hepsinin öleceğini söyledi. Ancak biz hiçbirinden vazgeçmedik" dedi.

Ihlamur ve kayısı yağıyla yüzde yüz bitkisel botoks
İçeriğinde hiçbir zararlı kimyasal bulunmayan estetik ve kozmetik ürünler artık kadınların bir numaralı tercihi. Doğa grubunun İsviçre'den ithal ettiği, %100 doğal içeriğiyle tüm dünyada etkisi kanıtlanan kozmetik ürünler, doğal, bitkisel ve her cilde uyumlu ürünler Türkiye'de de kısa zamanda beğeni topladı. Botoksun zararlarının tartışıldığı şu günlerde, içeriğinde ıhlamur ve kayısı yağı bulunan doğal botoks ürünü Cake, alın, burun ve ağız çevresindeki derin kırışıklıkların seri şekilde giderilmesi için tercih ediliyor.

Yöneticinin kansere yakalanma riski az Yönet yaka
Avustralyalı bilim adamlarının 42 ve 64 yaşları arasında dört bin 200 çalışan üzerinde yaptığı araştırmaya göre; yönetici konumunda olanlar, yanlarında çalışanlara göre kansere daha az yakalanıyor. Sydney Üniversitesi uzmanları bu konu hakkında kesin bir "neden" açıklayamadı. Sadece "Yöneticiler sağlıklarına daha dikkat ediyor" demekle yetindi.