kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
UFUK SANDIK

Günak'a destekle otoda Türk markası yaratalım

Ford, Mercedes-Benz, Peugeot, DaimlerChrysler ve son olarak Volkswagen Grubu'nda Tasarım Bölümü Başkanlığı yapan Türk tasarımcı Murat Günak'ın yaklaşık 1 yıldır sesi soluğu çıkmıyordu. Tasarımlarıyla otomotiv dünyasına yön veren Günak, bir yıl önce 7 markadan sorumlu olduğu VW'deki görevinden ayrılmıştı. Ancak, Günak boş durmamış. Birçok başarılı modele imza atan Günak, şimdi kendi otomobilini üretmeye hazırlanıyormuş. Sabah Gazetesi'nde önceki gün çıkan habere göre, bir dönem tüm markaların transfer listesinde olan Günak, patronluğa soyunmuş. Güneş enerjisiyle çalışan bir hibrid tasarlayan Günak, İsviçreli finans yatırımcısı ortağı Lorenzo Schmid ile bu otomobili üretecek fabrika arıyormuş. Geliştirdiği otomobil ise otomotiv dünyasında devrim yaratacak bir teknolojiye sahip. Çünkü, güneş enerjisiyle çalışan ilk hibrid araç olma özelliğine sahip. Mindset adı verilen araç, 7 saniyede 100 km hıza ulaşıyor. Tek şarjda 800 kilometre yol alabiliyor. Yılda 10 bin adet üretilmesi planlanan otomobilin satış fiyatının 50 bin Euro civarında olacağı tahmin ediliyor.
Otomotiv dünyasında devrim yaratacak teknolojiye sahip bu aracı üretmek için yer arayan Günak'a bir önerim var. Fabrika için boşuna zaman harcama. Türkiye'ye gel. Bu otomobili üretebilecek Karsan gibi bilgi ve tecrübeye sahip firmalar var. Ayrıca, otomobil sanayine yatırımı düşünen büyük grupları da düşün. Ortak bir yatırım neden olmasın.
Türkiye, Günak'a kucak açmalı, her türlü kolaylığı göstermeli. Böylece yılların hayali gerçek olur. Türkiye'nin bir otomobil markası olur. Tasarımından üretimine, her şeyi yüzde 100 Türk olur.