kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Eşinin facebook arkadaşına küfür yazdı, davalık oldu

Orhan YURTSEVER SABAH
Bir işadamının, eşinin facebook adresine gönderdiği mesaja küfürlü cevap yazan avukata, 2 yıl hapis istemiyle dava açıldı..
İnternetin hızla büyüyen sosyal iletişim ağı facebook, sonunda kıskançlık tartışmasına da neden oldu. Eşinin facebook'taki adresine bir işadamının gönderdiği mesaja kızıp, küfürlü cevap yazan avukat kocaya, "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçundan üç aydan iki yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul Barosu'na kayıtlı avukatlardan M.E.A., 18 Aralık 2007'de eşinin facebook sayfasına, B.K. adlı tanımadığı bir kişiden gelen "Ya bu ortamda hep çocukluk arkadaşlarımızla mı konuşmak zorundayız" şeklinde mesajı gördü. Mesaja sinirlenen avukat M.E.A., kendi facebook adresinden B.K.'ye "Evet çocukluk arkadaşlarınla konuşacaksın s.. beyinli. Tabii çocukluk arkadaşın varsa! 15 günde facebook'un da anasını s... Bir teknolojiyi de elâleme asılmak için kullanmayın ya! Ben kim miyim? Salak salak mesaj attığın birinin kocasıyım. Mesaj attıklarının evli olup olmadığına bakacak kadar kafan çalışsın bari" şeklinde mesaj gönderdi. Bu mesaj üzerine avukat koca hakkında şikâyette bulunan Koç Grubu'na ait bir firmada üst düzey yönetici B.K. dilekçesinde, facebook'ta üyesi olduğu grubun üyelerine kişisel haklara saldırmayan bir yazı gönderdiğini anlattı. B.K., bu yazıya bazılarının ":-)" şeklinde gülme işareti gönderdiğini kaydetti. B.K.'ye, kendisine hakaret eden mesaj atan eşe "hakaret" suçundan dava açılması istendi...

"KIZGINLIKLA YAZDIM"
Suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren avukat M.E.A. ise facebook'ta eşine yönelik hakaret içeren bazı yazılara o anki kızgınlığıyla yazı yazdığını anlatarak, "Pişmanlık duydum. Şahsı tanımam, bu nedenle ona yönelik hakaret kastım yoktur" dedi. Avukat kocanın yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlanılacak.