kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aysel Gürel yarın toprağa verilecek

Yeni Haber
Söz yazarı Aysel Gürel'in cenazesi yarın Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Gürel'in ailesi tarafından yapılan açıklamada, dün 16.30'da yaşama veda eden Türkolog, şair, tiyatro ve sinema sanatçısı, şarkı sözü yazarı Aysel Gürel'in, akciğer kanseri tanısıyla iki aydır tedavi gördüğü hatırlatıldı.

Açıklamada, Gürel'in cenazesinin yarın Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

"SÖZ YAZARI GÜREL'İN HAYATINDA ŞİİRİN YERİ FARKLIYDI"

Aysel Gürel 7 Şubat 1929'da Denizli Sarayköy'de doğdu. Babasının hakim olması nedeniyle çocukluk ve gençliği Trabzon'da geçti. Gürel, Trabzon Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra, 1948 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü'ne girdi ve 1952 yılında bu okuldan mezun oldu. Aysel Gürel, aynı yıl Küçük Sahne'de Muhsin Ertuğrul'un keşfiyle tiyatro oyunculuğuna başladı. 25 yıl çeşitli tiyatrolarda oynayan Aysel Gürel, aynı zamanda çok sayıda sinema filminde de rol aldı. Pek çok tiyatro oyununda yönetmenlik yapan Aysel Gürel'in yaşamında şiirin çok özel bir yeri oldu. Çocukluğundan itibaren şiire merak salan Gürel, yazdığı şiirleri ise bir kitapta topladı. Gürel, 1971 yılında şarkı sözü yazmaya başladı. Tanınmış pek çok şarkıya söz yazarı olarak imza attı. 80 yaşında olan Gürel sinema sanatcısı Müjde Ar ile Mehtap Ar'ın annesiydi.

ANKA