kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Trafikte ağır bilanço: 4 ölü, 131 yaralı

Yeni Haber
Yurt genelinde etkili olan kar yağışı trafik kazalarını da beraberinde getirdi. Meydana gelen kazalarda 4 kişi hayatını kaybederken 131 kişi de yaralandı.

KIRIKKALE'DE YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 25 YARALI


Kırıkkale'de yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 25 kişi yaralandı. İzmir'den Giresun'a giden Zafer Şen'in kullandığı 34 EA 8888 plakalı yolcu otobüsü, Kırıkkale-Samsun karayolunun 7. kilometresinde kontrolden çıkarak devrildi. Kazada 26 kişi yaralandı. Yaralılardan Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılan Nafiye Balcu (26), yaşamını yitirdi.

Yaralanan Saime Yetim, Hamit Günay, Olcay Karakaya, Senem Kaya, Sefa Duran, Serap Erenler, Halil Akkurt, Özge İbili, Havva Semiz, Zeynep Karakoç, İslam Üresin, Hilmi Kovanlı, Emine Dur ve Ferhat Akdağ'ın Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi, Olcay Alper, Zafer Şen, Songül Türekli, Salihe Yavuz, Hasan Benen, İsmail Karakaya, Oktay Karakaya, Ayşegül Işık, Mehmet Acar, Halide Zenginler ve Bülent adlı kişinin ise Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı belirtildi. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada, bölge trafik ekipleri yoğun kar, tipi ve buzlanma nedeniyle Kırıkkale-Ankara, Kırıkkale-Samsun, Kırıkkale-Kayseri ve diğer istikametlerden gelen araçlarda zincir ve takoz bulundurmayanlar ile zincir takılmayan araçların yola devam etmesine izin vermiyor.

KIRŞEHİR'DE 2 YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 39 YARALI

Kırşehir'de 2 yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 39 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Kayseri-Ankara kara yolunda, Mehmet Tabak yönetimindeki 34 UP 7013 plakalı yolcu otobüsü, etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Tozuklu Şehitliği yakınlarında devrildi.

Kazada, otobüs yolcularından Ümmühan Seçkin, ağır yaralı olarak kaldırıldığını Kırşehir Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Yaralanan 27 kişi ise ayakta tedavi edilerek taburcu oldu.

Öte yandan, Ankara-Kayseri kara yolunda, Mehmet Üçdağ yönetimindeki 34 SHK 21 plakalı yolcu otobüsü, Kırşehir Erkek Yetiştirme Yurdu yakınlarında devrildi. Kazada yaralanan 12 kişi, Kırşehir Devlet Hastanesine kaldırılarak, ayakta tedavi edildi.

Yetkililer, tedavi edilen yaralıların taburcu edildiğini ve her iki olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdiler.

TOKAT'TA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 24 YARALI

Tokat'ın Erbaa ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.

Iğdır'dan İstanbul'a giden Nevzat Taş idaresindeki 76 EH 545 plakalı yolcu otobüsü, Erbaa-Niksar karayolunun 33. kilometresindeki Erkümbet mevkisinde yolun buzlu ve kaygan olması nedeniyle devrildi.

Kazada yolculardan Azerbaycan uyruklu Abdulfed Alecfora (45) hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 24 yolcu, ambulanslarla Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralıların genel sağlık durumlarının iyi olduğu, kazadan yara almadan kurtulan yolcular ile ayakta tedavi edilen bazı yolcuların başka bir otobüsle İstanbul'a gittiği belirtildi.

BURSA'DA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 41 YARALI

Bursa'da bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu, ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 41 kişi yaralandı.

Bursa-İnegöl yolu 27. kilometrede, Bursa istikametine gelmekte olan sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 38 FA 302 plakalı yolcu otobüsü kontrolden çıkarak devrildi.

Kazada, ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 41 kişi yaralandı.Yaralılar, Yüksek İhtisas Hastanesi, Şevket Yılmaz ve Bursa Devlet hastanelerinde tedavi altına alındı.

KAZADA ÖLEN 1 KİŞİ İLE 21 YARALI BALIKESİR ASTSUBAY HAZIRLAMA OKULU ÖĞRENCİSİ

Bursa'da bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ölen 1 kişi ile 21 yaralının Balıkesir Astsubay Hazırlama Okulu öğrencisi olduğu bildirildi.

Bursa-İnegöl yolu 27. kilometrede, Seyhan K. (33) yönetimindeki 38 FA 302 plakalı yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu ölen kişinin, Mustafa Bostanlı olduğu belirlendi.

Hayatını kaybeden gencin yanı sıra kazada yaralanan 21 kişinin Balıkesir Astsubay Hazırlama Okulu öğrencisi olduğu bildirildi. Yüksek İhtisas Hastanesi, Şevket Yılmaz ve Bursa Devlet hastanelerinde tedavi altına alınan yaralıların isimleri ise şunlar:

''Figen Uçar, Fatma Uzun, Mehmet Baykar, Burcu Dağaşan, Şengül Dağaşan, Nihat Karayel, Adem Duymaz, Özlem Karaçar, Tezcan Okur, Uğur Çelik, Esat Kalkat, Mehmet Kocabaş, Hüseyin Bilici, Fahrettin Karapınar, Yasin Yılmaz, Ertürk Kılıç, Halil Eker, Mehmet Köseoğlu, Ramazan Dikmen, Nagihan Ayalan, Esra Çanakpınar, İlhan Coşkun, Nurettin Yıldız, Muazzez Vanlı, Erkan Altıntaş, Çetin Vanlı, Deniz İşken, Şule Aslan, Mustafa Çıtırık, Soner Polat, Özgün Demirkıran, Bahadır Yılmaz, Alper Karaaslan, Hasan Ertan, Meliha Erdoğan, Zehra Sicim, Havva Yılmaz, Hilal Eroğlu, Fikret Sarıkaya, Nafiz Göneri ve Emre Akın.''

Yaralılardan Uğur Çelik (25) ve Çetin Vanlı'nın (48) sağlık durumlarının ağır olduğu kaydedildi. Kazada 1 kişi ölmüş, 41 kişi yaralanmıştı.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI KAZALARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı, şimdiye kadar 2'si olmak üzere ağır yaralanmalı 191 maddi hasarlı trafik kazasına neden oldu. Deniz ulaşımının aksamasına da neden olan kar yağışından dolayı 09.00 Yalova-Yenikapı feribot seferlerinin ve 18.15 Armutlu- Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferlerinin karşılıklı olarak iptal edildi. Kar yağışı pazartesi sabahına kadar devam edecek.

''PAZARTESİ SABAHINA KADAR KAR YAĞACAK''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü raporlarında İstanbul'daki kar yağışının Pazartesi sabah saatlerine kadar süreceğinin öngörüldüğü aktarıldı. AKOM'un alarma geçtiği bildirilen açıklamada, Yol Bakım ve Onarım ekiplerinin D-100 ve TEM karayollarında tuzlama ve kar kürüme çalışması yaptığı belirtildi.

Açıklamada, Cumartesi akşamından bugün sabah saat 09.00'a kadar 18 bin 308 ton tuz, bin 766 kilogram solüsyon kullanıldığı kaydedilerek, ilçe belediyeleri ve kamu kurumlarına 210 ton tuz veriliği aktarıldı. Son ölçümlere göre kar kalınlığının, Ümraniye'de 15, Kağıthanede ise 18 santimetre olduğuna işaret edilen açıklamada, "Hava sıcaklıklarının sıfırın altında 4'e düşmesi nedeniyle sokakta kalan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, Hızır Acil Cankurtarma ambülansları ile toplanarak otele yerleştiriliyor" denildi.

Bu saate kadar 100 vatandaşın koruma altına alındığı bildirilen açıklamada, 6 kimsezi vatandaşın huzur evine yatırıldığı, 7 vatandaşın da hastanede tedavi altına alındığı ifade edildi. Açıklamada, belediyenin, 4 bin 613 kilometrelik yolda 3 bin 557 personel, bin 29 araçla kötü hava koşullarıyla mücadele ettiği belirtildi.

''DENİZ SEFERLERİ KISMEN İPTAL''

İstanbul genelinde saat gece saat 01.00'dan sabah saat 09.00'a kadar 2'si ağır yaralanmalı 191 maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği belirtilerek, kar yağışından dolayı deniz ulaşımının da aksadığı bildirildi. Deniz ulaşımında iptal edilen seferler şöyle :

"09.00 Yalova-Yenikapı feribot seferlerikarşılıklı olarak, 18.15 Armutlu- Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri karşılıklı olarak iptal edildi. Erdek-Avşa-Marmara Adası feribot seferleri yapılamıyor."

Açıklamada, feribot ve şehir hatları seferlerinin ise sorunsuz devam ettiği kaydedildi.

(AJANSLAR)