kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tipi sonrası buzlanma

SABAH
İstanbul güne yoğun ve etkili kar yağışıyla uyandı. Kar bugün de şiddetini artıracak, buzlanma uyarısı yapıldı. Kar ve buzlanma çok olursa okullar tatil..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tipi sonrası buzlanma
Beyaz afet kapıyı çaldı. Türkiye, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Tüm yurtta etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Etkili kar yağışı nedeniyle yüzlerce köy yolu ulaşıma kapanırken, Bitlis'te çığ altında kalan geçici köy korucusu İrfan Durmuş (40) hayatını kaybetti.

YARIN DA SÜRECEK
İstanbullular dün sabah kar yağışıyla uyandı. Kentte etkili olmaya başlayan kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı -5 derecenin altında hissedildi. Yarın öğle saatlerine kadar etkili olacak kar yağışı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi alarma geçti ve iş yaptığı müteahhit firmalara iş makinelerinin kullanılması içinde "Hazır olun" emri verildi. Bugün ise rüzgâr daha kuvvetli esecek ve kar tipi şeklinde yağacak. Don ve buzlanmaya karşı da uyarı yapıldı. Okulların tatil edilmesiyle ilgili karar ise havanın durumuna göre açıklanacak. İstanbul Valisi Muammer Güler, kararın bu akşam saat 19.00'da ya da yarın sabah 5.00'de verileceğini açıkladı.

TRAFİĞE DİKKAT
İstanbul Valiliği, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri, özel araçlarıyla trafiğe çıkanların ise araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi. 174 kamerayla İstanbul'un denetlendiği Afet Koordinasyon Merkezi AKOM'a göre kar yağışı Hadımköy, Silivri, Bahçeşehir ve Çatalca'da etkili oldu.

SEFERLER İPTAL
TEM otoyolu, Kumburgaz mevkisindeki kaza nedeniyle 2 saat trafiğe kapalı kaldı. Atatürk Havalimanı'ndaki seferleri de aksatan kar yağışı nedeniyle bu sabah 07.00'deki Yenikapı- Bandırma ile 18.15'deki Armutlu-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferi iptal edildi. Dün akşam 11.30'dan itibaren Boğaz da gemi trafiğine kapatıldı. Öte yandan dün İstanbul'da maddi hasarlı trafik kazası sayısının 771'e, yaralamalı kaza sayısının ise 17'ye çıktığı kaydedildi. SA BAH