kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Habbab'a hayat pahalı geldi!

ŞELALE KADAK
ŞELALE KADAK
Ev Fiyatları Çok Yüksek
İstanbul çok pahalı bir şehir. Kutu gibi evler milyon dolar! Çok şaşırıyorum. Yurtdışında ev almak daha ucuz galiba! Ama 2011'den sonra İstanbul'da fiyatların düşmesi bekleniyor

Yemek Fiyatları Anormal
En basit bir yemeğe gidiyorsun 100 YTL'den aşağı değil. Aynı yemek İskenderun'da 20 kâğıt. Kahire'de yeni açılan Budha Bar çok pahalı dediler, yemeğe gittik, 100 doları geçmedi

Şirket Değerleri Şişti
Herkes şirketimi kime satsam diye bakıyor. Bu arada şirketler de değerini buldu. Şimdi yabancılar "Fiyatınız çok yüksek" demeye başladı. Zirveye geldik yani.

Mehmet Habbab, iş dünyasının renkli simaları arasında yer alıyor, parasını petrolden kazanıyor. Osmanlı zamanında dedeleri Lübnan'a göç ettiği için de Lübnan asıllı olarak biliniyor. Ortadoğu ile kurduğu yakın ilişkiler, 35 yıllık şirketini de yine Lübnanlı ama Londra'da yaşayan Zouheir Achour ile kurmasına vesile olmuş. Şu anda Achour rahatsız olduğu için ortağının işlerini oğlu Mustafa Aşur yürütüyor. Habbab, 'Baba Achour çok iyi arkadaşımdı, kolay anlaşıyorduk. O finansmanı, ben de operasyonu yürütüyordum. Şimdi Mustafa Aşur'la birlikte yönetiyoruz şirketi' diyor.

* Siz inşaat sektöründe yoksunuz ama müşterisiniz. İstanbul'da konut fiyatları öylesine artıyor ki, Sapphire projesi gibi metrekaresi 11 bin dolar olan yerler var. Sizce bu rakamlar yüksek mi?
11 bin dolar mı! Ben 6 bin dolarda (Kanyon) bırakmıştım. O kadar yükseldi mi? En son Astoria'daki metrekare fiyatlarının 7 bin dolar olduğunu söylediler. Bir de Zorlu'nun yeni projesi var. O da 9 bin dolar. Yurtdışında ev almak daha ucuz galiba. İstanbul çok pahalı bir şehir oldu. Herkes milyon dolar konuşuyor. Ama tabii herkes 2011'de İstanbul'daki fiyatların da düşeceğini bekliyor. Bodrum da öyle. Fiyatlar anormal. Küçücük kutu gibi yerler için milyon dolar istiyorlar. Müstakil evler, birkaç milyon dolar. Bu böyle devam etmeyecek ama tabii millet de para çok. Bir sürü şirket satışı oldu. Herkes eline geçen parayla otomobil alıyorlar.

* İstanbul'un pahalılığında sizi en çok rahatsız eden ne?
Fiyatlar anormal! Bir yemeğe gidiyorsunuz, adam başı 100 YTL'den aşağı değil. Aynı yemek İskenderun'da 20 kağıt.

* Zorunuza mı gidiyor?
Gidiyor, hem de çok. Ama en çok vale-parking parası zoruma gidiyor. Geçen gün Paper Moon'da yemek yedik. Her zaman çıkışta otomobilimi alırken aynı parayı veriyorum. 20 YTL. Bu defada da verdim. 'Efendim' dediler, '30 YTL oldu'.Olur mu hiç! Yeni açılan City's de anormal. 24 saati 100 YTL idi. Yok böyle bir fiyat. Bu bir sosyal problem yaratır. Özellikle 12 milyon nüfuslu bir şehirde. Bu fiyatlarla kaç kişi yaşayabilir. Ortadoğu'da örneğin yemek ucuz. En iyi restoranda 70 dolar verirsiniz. Mısır'da geçen gün çok güzel bir yemek yedik, 40 dolar ödedik. Kahire'de Budha Bar açılmış. Gitmeden önce çok pahalı dediler. Adam başı 100 dolar. İstanbul ile kıyaslanamaz. Biz de normal hale geldi bu paralar.