kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Asitli saldırganı MOBESE yakaladı

Tarsus'ta dün 2 kadına daha şırınga ile asit atan saldırgan MOBESE kayıtlarıyla yakalandı. Zanlının bir terör bağlantısı olmadığı açıklandı..
Mersin'in Tarsus ilçesinde, önce 2 kız öğrencinin, ardından da 2 hemşire ve bir ev kadınının bacağına şırıngayla sülfürik asit atan saldırgan, dün sabah yanıcı maddeyi 2 genç kıza daha sıktıktan sonra MOBESE kameraları sayesinde yakalandı. Kentte paniğe neden olan olayların ardından MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, başında beresi bulunan ve yüzü tam seçilemeyen saldırganı yakalamak için, kadın sivil polisleri "yem olarak" gezdirmeye başladı. Dün saat 09.30 sıralarında yine sahneye çıkan saldırgan, Atatürk Caddesi Yarenlik alanında birlikte yürüyen 17 yaşındaki İ. D. ile 18 yaşındaki Ebru Şahinoğlu'na da aynı şekilde şırıngayla sülfürik asit attı. Asit, bir tekstil atölyesinde çalışan genç kızlardan İ. D.'nin montuna, Ebru Şahinoğlu'nun da pantolonuna isabet etti.

EVLİ VE KARISI HAMİLE
MOBESE kamerasından Langen Bulvarı'ndaki Yeşilyurt Apartmanı'na girdiği saptanan saldırgan ise, olaydan 2 saat sonra kıskıvrak yakalandı. Saldırılarda kullandığı şırıngayla yakalanan işçi Deniz Koçak'ın, Sakızlı köyüne bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde oturduğu saptandı. Çelişkili ifadeler verdiği belirtilen Koçak'ın, 2 yıl önce bir tekstil atölyesinde çalışan Fatma Koçak'la evlendiği öğrenildi. Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan da, şikâyetçilerden birinin teşhis ettiği zanlının terör bağlantısı olmadığını kaydederek, "Psikolojik sorunları olabilir. Sülfürik asitleri de otomobillerin akülerinden alıyormuş" dedi.
Haberin fotoğrafları