kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mikail Kavak

Tuzla tersaneleri mezarlık gibi: Bir işçi daha öldü...

Hasan ERŞAN Serdar CANİPEK / İSTANBUL
Tuzla tersanelerinde dün bir işçi daha hayatını kaybetti. Dün elektrik akımına kapılan 24 yaşındaki Mikail Kavak'la birlikte 7 ayda ölen işçi sayısı 17 oldu..
Tuzla tersane Bölgesi'nde dün 24 yaşındaki bir işçi, kablo toplarken elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti. Ölümü, bölgede yaşanan 17'nci ölüm olarak kayda geçen gencin, artan siparişlere rağmen iş gücünün azlığına kurban gittiği ileri sürüldü. Tuzla'daki Desan Tersanesi'nde kaynak yardımcısı olarak çalışan Mikail Kavak, dün öğle saatlerinde kaynak makinelerine bağlı eletrik kablolarını toplamak istedi. Ancak genç işçi elektrik akımına kapıldı. Kavak'a arkadaşları suni tenefüs yaptı. Kavak, kurtarılamadı.

7 AYDA 17 İŞÇİ ÖLDÜ
Ağabeyi Durmuş Kavak'ın da kaynak ustası olarak çalıştığı tersanede kısa süre işe başlayan gencin ölümü ailesi ile arkadaşlarını yasa boğdu. Desan Tersanesi'nin yöneticelerinden Muhsin Divan, olaya çok üzüldüklerini belirterek "Kendisi sigortalı olarak bir kaç yıldır burada görev yapan bir işçi. Ne yazık ki böyle feci olaylar olabiliyor" dedi. 2012 yılının siparişlerini bile aldığı öğrenilen Tuzla tersanelerinde 12 Şubat'ta da çalıştığı geminin ambarına düşen Cevat Toy adlı işçi yaşamını yitirmişti. Tersanelerde son 7 ayda ise 17 işçi düşme, elektrik çarpması, zehirlenme gibi nedenlerle hayatını kaybetti.

'ÖRTBAS EDİLİYOR'
Son 8 yılda ise bu sayı toplam 52. Kazalarla ilgili olarak Limter-İş Sendikası yetkilileri ise güvenlik olmadığını, riskli işlerin taşeronlar aracılığıyla sigortasız işçilere yaptırıldığını, ölenlerin sigortasız olduğunu, ölüm raporları değiştirilerek olayların örtbas edildiğini, yakınlarının da 'kan parası' verilerek susturulduğunu ileri sürüyorlar.
Haberin fotoğrafları