kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cizre'de olaylı cenaze

Mürsel ACAY - Abidin YEL - CİZRE / SABAH
Cizre'de önceki gün 15 yaşındaki Yahya Menekşe'nin ölümüne neden olan gerginlik cenaze töreninde de devam etti. Taş atan göstericilere polis gaz bombası ile yanıt verdi..
Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 9'uncu yıldönümü nedeniyle düzenlenen korsan gösteride çıkan olaylarda ölen 15 yaşındaki Yahya Menekşe, 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Cenaze töreni sonrası yaklaşık bin kişi, PKK lehine sloganlar atarak ilçe merkezine yürüyüp, çevreyi ve polisi taşa tuttu. Güvenlik ekipleri ise gaz bombası kullandı.

APO LEHİNE SLOGAN
Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün yaşanan olaylar sırasında lise 2. sınıf öğrencisi Yahya Menekşe, başına isabet eden taşla hayatını kaybetti. Aynı akşam Malatya Adli Tıp Kurum'na gönderilen Menekşe'nin cenazesi, dün sabah saatlerinde ilçeye getirildi. Menekşe'nin cenazesi, öğlen namazının ardından yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla Cizre Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Defin işlemi tamamlandıktan sonra kalabalık dağılırken, yaklaşık bin kişilik bir gurup, ara sokaklara dağılarak, "Biji Apo" şeklinde sloganlar atarak ilçe merkezine yürümeye başladı.

JANDARMA TAKVİYE YAPTI
Göstericilerin bir kısmı Menekşe'nin öldüğü İdil yolunu taşlarla ve lastik yakarak trafiğe kapatırken, bir başka grup da, geceden yapılan 'Kepenk kapatın' çağrısına uymayan esnafın işyeri ile AKP ve CHP ilçe binalarını taş yağmuruna tuttu. Gerekli önlemleri alan polisler, kalabalığın ilçe merkezine girmesini önlemek için sık sık gaz bombası kullandı. Bunun üzerine göstericiler de polisi taş yağmuruna tuttu. Bu arada, olası gelişmelere karşı jandarmadan takviye birlik istendi. İlçede iki gündür yaşanan olaylar nedeniyle, işyerlerinin yüzde 90'ı kapalı durumda.
Haberin fotoğrafları