kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: Sevsinler seni

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin ekonomik anlamdaki sıkıntıları gündemden düşürmek için türban meselesini ortaya attığı eleştirilerine, "Sevsinler seni. Ne var ekonomide, ne var?

2008'e girdik, nasıl girdik? Buyurun enflasyon fırladı mı? Yok, tam aksine düştü. İhracat düştü mü? Tam aksine yükselmeye devam etti. Neden rahatsız oluyorsunuz? Sıkıntılı olan ne var? Halkımıza olumsuz yansıyan ne oldu? Böyle garip garip şeyleri ifade etmek, üretmek suretiyle bizi kandıramazsınız" yanıtını verdi.

Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, çetelerle ve mafyayla verilen mücadelenin ortada olduğunu kaydederek, bunların gözden kaçırıldığını söyledi. Erdoğan, On yıllardır bu ülkede baş edilemeyen mücadelede iktidarımız, üzerine üzerine giderek 'nereye varırsa varsın, sonuna kadar' dediğimiz bu mücadelede birkaç haberle birçok şey gözden kaçırılıyor" diyerek operasyonları yapan güvenlik güçlerine teşekkür etti.

"HERKESİN GÜVENCESİYİZ"

Herkesin yaşama biçiminin ve yaşam tarzının; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetin güvenceleri altında olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"AK Parti iktidarı her bir vatandaşımızın yaşam tarzının, düşüncesinin, inancının tekrar ediyorum teminatıdır, koruyucusudur. Bunu böyle bilin. Eğer bazı vatandaşlarımız samimi endişe içindeyseler, onlara da ifade ediyorum ki, siz gerilim ve kutuplaşma üretenlere aldırış etmeyin. Bu ülkede herkesin hakkını hukukunu korumak, bizim öncelikli vazifemizdir.

Başınız açık ya da kapalı olabilir, hiç fark etmez. Sorunlarınız, bizim sorunlarımızdır, dertleriniz, bizim dertlerimizdir, kaygılarınız bizim kaygılarımızdır. Hangi yönde olursa olsun tercihlerinize saygı duyuyoruz. Sonuna kadar da duyacağız."

"SEVSİNLER SENİ"

Erdoğan, türban sorununun hükümetin ekonomideki sıkıntıları örtmek için ortaya çıkarıldığı şeklindeki eleştirilere de şöyle yanıt verdi:

"Sevsinler seni. Ne var ekonomide, ne var? 2008'e girdik, nasıl girdik? Buyurun enflasyon fırladı mı? Yok, tam aksine düştü. İhracat düştü mü? Tam aksine yükselmeye devam etti. Neden rahatsız oluyorsunuz? Sıkıntılı olan ne var? Halkımıza olumsuz yansıyan ne oldu? Böyle garip garip şeyleri ifade etmek, üretmek suretiyle bizi kandıramazsınız."

GAP Projesi, KÖY-DES ve BEL-DES'le ilgili yaptıklarını anlatan Erdoğan, ekonomiyle ilgili televizyon yorumcularını da eleştirerek, "Şu anda televizyonlarda konuşanların kendilerine sorun? Senin ekonomik gelirin ne? Bunlar rahat rahat sadece böyle atıyorlar. Seninki ne, sen onu söyle? Bir de sen buna nasıl ulaştın, sen onu anlat" dedi.

"MERKEL BİZİMLE ANLAŞAMAYABİLİR"

Almanya ziyareti sırasında 20 bin Türk'e seslendiğini de anlatan Erdoğan, "Eğer Köln Arena'da 20 bin kişi toplanıyorsa, bu bir yere çok önemli bir mesajdır. 'Biz artık Almanya'nın entegrasyonunun bir parçasıyız. Ama bizi böyle asimilasyon noktasında düşünmeyin ha' bunu demeye getirdiler.

Merkel, bizimle asimilasyon ve entegrasyon konusunda anlaşamayabilir, zaten onun düşüncesiyle hareket edecek olursak o zaman ben, ben olmam; biz de biz olmayız. Ama onlar gibi olmaya bir derdimiz yok. Ama entegrasyon kesinlikle kesinlikle bizim toplum Alman toplumuna entegre olmalı" diye konuştu.

(ANKA)