kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İdam sehpası gösteren nasıl demokrat olur

ANKARA
Anayasa değişikliği konusunda "İdamı göze alırsın" diyen Baykal'a "Biz o beyaz çarşaflarla beraber yola çıktık" yanıtını verdi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, türban serbestliği getiren düzenlemelere yönelik muhalefetin dozunu artıran ve anayasa değişikliği konusunda "İdamı göze alırsın" diyen CHP lideri Deniz Baykal'a "Biz beyaz çarşafla yola çıktık. Bedel ödemeye hazırız" yanıtını verdi. Erdoğan'ın bu sözleri başta eski TBMM Başkanı Bülent Arınç olmak üzere AK Partili milletvekillerini ağlattı.

BEDELİNİ ÖDERİZ
Erdoğan, dün AK Parti grubunda, "Türkiye ne çektiyse kutuplaşmadan, gerilimden çekti" dedi ve demode tartışmaların bir kenara bırakılmasını istedi. Erdoğan, "Dağ gibi aşılmaz yükseklikte zannettiğimiz birçok sorun incir çekirdeğini doldurmayan kaygılar nedeniyle yıllarca bekleye durdu. Bu ülkenin evlatları eğitim süreçlerinin, üretim süreçlerinin, rekabetin, kalitenin dışında kaldı" dedi. CHP Genel Başkanı Baykal'ın şimdiden ahkam kesmeye başladığını, yargıya akıl vermek istediğini savunan Erdoğan, "Şimdiden yönlendirmeye başladı. İstikamet veriyor. Ve idam sehpasının yolunu gösteriyor" diyerek, "Sen nasıl demokratsın ya?" diye sordu. Bu sırada vekiller de "yuh" sesleriyle Erdoğan'a destek verdi. Erdoğan'ın, "Biz bu yola çıkarken daha önce demokrasiye inanmış insanların söylediğini biz de söylüyoruz; ha biz o beyaz çarşaflarla beraber yola çıktık. Bedel ödemeye hazırız" sözlerini vekiller ayakta alkışladı. İzleyiciler arasındaki bir grup genç de "Gençlik seninle gurur duyuyor" sloganları attı. Erdoğan, Sıhhiye Meydanı'ndaki protesto mitingine değinirken de şunları söyledi: "70-80 yaşındaki bir Anadolu kadınını sahneye çıkartıp onun başından başörtüsünü çekip çıkartmayı siz hangi insani anlayışla bağdaştırıyorsunuz?"
Haberin fotoğrafları