kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KARDEŞİNİ SAVUNDU... Bahçeli, rektör kardeşinin türbana özgürlük isteyen akademisyenlerle hareket etmesinin konumu gereği olduğunu söyledi.

Bahçeli sadakat istedi

ANKARA
MHP lideri AKP'yi mutabakata uymaya çağırdı: Çarşaf ve peçe gibi kıyafetlerin üniversitelere girmemesi isteniyorsa YÖK Kanunu değişmeli..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında türban ve milliyetçilik konusunda gelen eleştirilere yanıt verdi. Bahçeli şunları söyledi:

EK 17 ZORUNLU: YÖK Kanunu Ek 17'nci maddesinde yapılmasında iki parti arasında mutabık kalınan değişikliklerin hayata geçirileceği yasal süreç başlatılacaktır. Süreç işlemekte olup MHP bu mutabakata bağlıdır. Çarşaf, peçe ve benzeri kıyafetlerin üniversitelerden uzak tutulması isteniyorsa düzenlemenin yapılması gerek.

'MHP ÜMMETÇİ- LİĞE KAYDI' ELEŞTİ- RİLERİ: MHP'nin düşünceleri bilinmesine rağmen haksız ve adaletsizce suçlamalar var. Bu, o cümlelerden bir tanesidir. Biz bunların kim olduklarını biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni ümmetten millete getiren çizgi, tersine mi dönecek?

HERKES KARARA SAYGI DUYSUN: Anayasa değişikliklerinin Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi ve yüce mahkemenin şekil bakımından denetim ve inceleme yapması her yönüyle doğal bir süreçtir. Mahkeme önüne gelen başvuruyu inceleyecek ve karar verecektir. Herkes de saygıyla karşılayacağı bu karara riayet edecektir.

BAYKAL'A: Bazı siyasetçilerin dış müdahalelere ve rejim krizine davetiye çıkaran tutumları, ihtilal ve idamdan bahsetmeleri, tahrikleri ibretle izlenmektedir.

ÖĞRENCİLERE 'TEYAKKUZ' UYARISI: Yeni dönemde üniversitelerin karşılıklı tahriklerle bir çatışma alanı haline getirilmesinin önlenmesi için herkes azami teyakkuz halinde bulunmalıdır. Başın örtülmesi öğrencilere yönelik bir dışlama, husumet ve önyargı sebebi haline getirilmemeli, örtülmesi serbestisi de bir zafer veya yenilgi olarak görülmemeli, bir öç alma, rövanş haline getirilmemelidir.