kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu manşetler çıkar kavgasını örtmek için

ANKARA
Türbana muhalefet eden Doğan Grubu gazetelerine, "Bu manşetler yalnızca çıkar kavganızı örtmek için bir maske" dedi..
Erdoğan, üniversitede türban düzenlemesine karşı sert muhalefet yapan Doğan Grubu gazetelerine "Sizin derdiniz başörtüsü ile değil, çıkarlarınızı tehlikede görüyorsunuz" dedi.

Erdoğan, dünkü köşe yazısında türban düzenlemesinin "çoğunluk zorbalığıyla" gerçekleştirildiğini savunan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'e de "Bunun edeple, adapla bir ilişkisi var mı?" diye sordu. Anayasa değişikliğinin kabulünün ardından CHP ve bir medya grubunun yaygara kopardığını belirten Erdoğan, bu grubun dünya medyasına "bölünmüş, ikiye ayrılmış Türkiye" fotoğrafları vererek "Sanal kutuplaşma" yarattıklarını söyledi. "Cımbızlayarak, verdiğiniz örnekler sizin sesinizin yansımasıdır. Öyle olmasa CHP ve yandaşı gazetelerin dışarıdan nasıl görüldüğünü resmeden haberleri de sayfalarınızda görme imkânına sahip olurdunuz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu CHP sosyal demokrat değildir diyen liderlerin sesini duymadınız herhalde. Bizzat şahsıma, sosyal demokrat bir liderin CHP'yi nasıl gördüğünü anlatanın kendileri olduğunu yazamazlar, ama bana anlatırlar. Çünkü dürüst değiller. Daha düne kadar yandaşınız Baykal'ın başörtüsünü çözme vaadini manşetlerinize taşıyordunuz. Ne oldu da şimdi yaygara koparıyorsunuz. Sizin aslında başörtüsü ile bir derdiniz yok. Aslında çıkarlarınızı tehlikede görüyorsunuz, yoksa laikliği değil. Bu manşetler yalnızca çıkar kavganızı örtmek için bir maske. Laiklik üzerinden kendi çıkar kavganıza meşruiyet kazandırmanın peşindesiniz. Tehdit suretiyle bizden haksız menfaat elde edemeyeceksiniz, edemezsiniz."

ÖZKÖK'E SORDU
Erdoğan, Özkök'ün "çoğunluk zorbalığı" ifadesini kullandığı yazısına işaret ederek, "Çoğunluğun zorbalığı diyor. Bunun edeple, adapla bir ilişkisi var mı? Azınlığın çoğunluğa tahakkümüne evet diyeceksin, 411'i kaos olarak göstermek suretiyle demokrasiyi yok farz edeceksin" dedi. Türbana destek verenlerin arkasındaki toplumsal desteğin yüzde 73 olduğunu belirten Erdoğan, "Sizin istediğiniz diktatöryel bir düzendir" dedi.