kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türbanlı öğrenciye af sinyali

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı, türbanlı oldukları için üniversiteden ilişiği kesilen öğrenciler için af sinyali verdi.

MEB, üniversitelerde türban serbestisi getiren Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesini ardından, türban nedeniyle üniversiteyle ilişiği kesilenler için yeni bir düzenleme beklendiğini açıkladı.

AKP İletişim Merkezi (AKİM), türban nedeniyle üniversiteyle ilişiği kesilen ve af bekleyen eski bir öğrencinin gönderdiği yazıya yanıt verdi. AKİM'den verilen yanıtta söz konusu talebin Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildiği belirtildi. MEB'den AKİM'e gönderilen yazıda ise yükseköğretimde türban sorununun çözümü ile ilgili Anayasa değişikliği teklifi hazırlandığı ve değişikliğin Cumhurbaşkanı'nın onayından sonra yasalaşacağı hatırlatıldı. CHP'nin düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gideceği ve Anayasa Mahkemesi'nde de bir süreç geçeceği kaydedilen yazıda şunlar ifade edildi:

"Bütün bunların olumlu geçmesi halinde değişiklik yürürlüğe girecektir. Anayasanın yürürlüğe girmesinden sonra, daha önce 'başörtüsünden' dolayı mağdur edilmiş binlerce öğrencinin okullarına dönmesi için bir düzenlemenin yapılması gerekmektedir. Bilindiği üzere daha öncede Sayın Başbakanımız yükseköğretim öğrencilerine yönelik af konusunda araştırma yapılması talimatı vardı. Bu iki talep birleştirilerek yeni bir düzenleme yapılması beklenmektedir."

AKİM ise türban nedeniyle üniversiteden ayrılan gençlerin bu konudaki taleplerini tüm siyasi partilere ve YÖK'e iletmesini istedi.

(ANKA)