kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sevgililer gününe farklı hediye seçenekleri

Yeni Haber
14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevgilisine farklı bir hediye vermek isteyenler için dernek ve vakıflar ''sosyal içerikli'' seçenekler sunuyorlar...
14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevdiği kişiye en özel hediyeyi vermek isteyenler için firmalar çeşitli kampanyalar düzenlerken, sivil toplum kuruluşları da sevgilisini mutlu ederken, doğaya ve ihtiyaç sahibi kişilere destek olmak isteyenlere hediye seçenekleri hazırladılar.

İnternet üzerinden yapılan satışlarda, kargo ücreti karşılığında hediyeler adrese teslim edilirken, hediyelerin fiyatları, 1 ile 75 YTL arasında değişiyor.

LÖSEV

Lösemili Çocuklar Vakfı da (LÖSEV) Sevgililer Günü için hediye seçenekleri sunuyor. İnternet üzerinden yapılan satışlarda, küçük bir kargo ücreti karşılığında seçilen hediye adrese teslim ediliyor.

LÖSEV'in hediyelikleri arasında, taraftar bebekleri, çantalar, çeşitli şekillerde yastıklar, para ve cep telefonu keseleri yer alıyor. LÖSEV'in hediyelik ürünleri, 1 ile 50 YTL arasında satışa sunuluyor.

LÖSEV'in ürünleriyle ilgili ayrıntılar, www.losev.org.tr internet adresinde yer alıyor.

UNICEF

Çocukların ve ailelerin yaşam koşullarını iyileştirmek üzere çalışan Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu da (UNICEF) internet üzerinden yaptığı satışla, çeşitli hediye seçenekleri sunuyor. UNICEF'in satışını yaptığı ürünler arasında, tişörtler, kupalar, üzerinde ülkelerin geleneksel desenlerinin bulunduğu porselen tabaklar, anahtarlıklar, not kutuları, oyuncaklar, fotoğraf albümleri defterler, çantalar ve şapkalar bulunuyor. UNICEF ürünlerinin fiyatları ise 4,5 ile 75 YTL arasında değişiyor. UNICEF'in ürünlerine, ''eshop.unicefturk.org'' internet adresinden ulaşılabilir.

DOĞAL HAYATI KORUMA DERNEĞİ

Doğal Hayatı Koruma Derneği de www.dhkd.org internet sitesinde sevgilisini sevindirirken doğaya katkı bulunmak isteyenlere hediye seçenekleri sunuyor. DHKD'nin hediyelikleri arasında kitaplar, tişörtler, kupalar, takvimler yer alıyor. Hediyeliklerin fiyatları ise 1 ile 60 YTL arasında değişiyor.

7 AĞAÇ ORMANLARI'NA KATKI

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, sevgilerini ölümsüzleştirmek isteyenleri ''7 Ağaç Ormanları''na katkıya çağırıyor.

ÇEKÜL Vakfı ''Herkese 7 Ağaç, 7 Ağaç Ormanları Kampanyası'' koordinatörü Burcu Yazlar, Özel günlerde, vakıf tarafından sunulan alternatif hediyeler sayesinde, doğanın korunmasına ve devamlılığına da katkı sağlandığını ifade etti.

Sevgililer Günü'nde 30 YTL bağışla sevgiliye armağan edilecek her 7 ağacın, sevgiye ve doğaya yeni bir can vereceğini bildiren Yazlar, şöyle konuştu:

''Vakıf internet sitemizden (www.cekul.org.tr) ağaç ve aksesuar satışları yapıyoruz. Siz sevginizi gösterirken, doğaya da sahip çıkarak erdemi de göstereceksiniz. Sevgilinize solacak çiçekler yerine 7 köklü bir fidan armağan ediyorsunuz ve sevginiz o köklerin toprağa sıkı sıkıya yapışması gibi güçlenerek büyüyor.''

AA