kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
"TERÖR BİTSE KAPADOKYA OLURUZ" Hıdır Sümer, bölgedeki terörün turizmi etkilediğine işaret edip, "Diyarbakır hapşırsa biz nezle oluyoruz. Terör bitse burası Kapadokya olur" dedi.

Mardin'in "Rixos"unu emekli öğretmen kuracak

Hıdır Sümer, emekli coğrafya öğretmeni, Mardin'den çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilikten sonra 2001 yılında emekli oldu. 5 erkek kardeş olarak, Mardin'in konaklama tesisi eksikliğini görüp, tarihi yapıları konaklamaya açma düşüncesini oluştururlar. Asurlular döneminde Mardin'in adlarından Erdoba'yı kullanarak butik otel zinciri kurarlar. Parayı kardeşler koyar. 2 milyon YTL'lik yatırımla ilk Erdoba açılır. 60 yataktan kısa sürede 120 yatağa çıkarırlar. Mardin evlerini restore ederek 4 konakta hizmet verirler. Erdoba adıyla birlikte her birine Osmanlı, Selçuklu, Babil ve Asur adlarını verirler. Berivan, Ağa Kızı gibi bazı dizilerin çekimi otellerinde gerçekleşir.

7 YILDIZLI OTEL OLACAK
Yeni projesini, 7 yıldızlı Rixos Otel benzerini Mardin'e yapmak olarak açıklayan Sümer, şunları anlatıyor: "Mardin'de toplam bin 100 yatak var. 2007 yılı ziyaretçi sayısı 400 bin olan bir kentte, konaklama ihtiyacının ancak yüzde 1'i karşılanabiliyor. Hedefimiz Mardin mimarisine uygun 5 yıldız üstü bir otel yapmak. Mardin'in Rixos'u olmak istiyoruz. Arazi hazır, nisanda 220 oda, 400 yataklı otelin inşaatına geçmeyi ümit ediyoruz. 5 milyon Euro'luk yatırım yapacağız."