kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

NY'ta "2008 sonrası Türkiye" konferansı

Yeni Haber
ABD kaynaklı küresel krizin olası etkilerini tartışan Türk iş dünyası, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde çizeceği yol haritasını New York'ta masaya yatıracak ve ABD'li yatırımcılara "Türkiye'ye gelin" çağrısı yapacak.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türk Amerikan İş Konseyi, 17 Mart 2008'de New York'ta "2008 Sonrası Türkiye" başlıklı bir konferans düzenleyecek. Dönemin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın katılımlarıyla 23 Mart 2007'de düzenlenen "Türkiye: Doğrudan Yatırımların ve Özel Yatırım Fonlarının Yeni Hedefi" başlıklı konferansın devamı niteliğindeki "2008 Sonrası Türkiye" konferansına, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek katılacak.

ABD'Lİ YATIRIMCIYA "KRİZDEN ETKİLENMEYECEĞİZ" MESAJI


Konferansın temel amacının Türkiye'deki yatırım ortamının çekiciliğinin ortaya konulması, Türkiye'nin son dönemde dünya piyasalarında yaşanan krizden etkilenmeyeceğinin ABD'li yatırımcılara aktarılması olduğu belirtildi. Seçimler sonrası Türkiye'deki yatırım ve iş ortamının analiz edileceği, özel yatırım fonlarıyla (private equity) ilgili gelişmelerin, büyüme finansmanı alternatiflerinin; gayrimenkul, sağlık, bilgi iletişim teknolojileri ile tarım ve gıda alanlarındaki mevcut durum ile hedeflerin de ele alınacağı konferansa ağırlıklı olarak ABD'li fon yöneticileri ile finans çevrelerinin katılımları hedefleniyor.


KAMU VE ÖZEL SEKTÖR EL ELE


Resmi çevrelerle özel sektörü aynı çatı altında buluşturacak olan konferansa özel sektörü temsilen DEİK ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, DEİK/Türk-Amerikan İş Konseyi ve Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, Ata Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sami, Garanti Yatırım İcra Kurulu Başkanı Metin Ar, Doğuş Grubu Enerji Koordinatörlüğü Bölüm Başkanı Kutsal Atıl, Soyak Genel Müdürü Emre Çamlıbel katılacak.

Resmi heyette ise bakanların yanı sıra Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı İstikrar Enstitüsü Başkanı Süreyya Serdengeçti, Türkiye Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz bulunacak.

GE Money, Ata Yatırım ve Garanti Yatırım'ın sponsor olduğu konferansta gerçekleştirilecek oturumlarda "Bugünün ve Yarının Türkiye'si", "2008'e bakış: Ekonomik Ortam ve Düzenlemeler" ve gayrimenkul, sağlık, bilgi iletişim teknolojileri ile tarım ve gıda sektörleri başta olmak üzere "Gelişen Sektörler" başlıkları tartışma konuları yer alıyor.

(ANKA)