kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Koç: Migros satışında son aşamaya geldik

Koç Holding'in, Migros satışında son noktaya gelindiğini açıklamasının ardından Koç hisseleri yüzde 3.3, Migros hisseleri de yüzde 1.5 oranında değer kazandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Koç: Migros satışında son aşamaya geldik
Koç Holding dün İMKB'ye yaptığı açıklamada, Migros hisselerinin satışında son aşamaya gelinmiş olmakla birlikte henüz herhangi bir sözleşme imzalanmadığını bildirdi. Koç Holding tarafından yapılan bu açıklama, Migros satışında favori olarak gösterilen Hırvat Agrokor-ABD'li Blackstone ile satış anlaşmasının imza aşamasına geldiği şeklinde yorumlandı. Koç Holding ve Migros hisseleri basında yer alan haberler nedeniyle İMKB tarafından geçici olarak işleme kapatılmıştı. Açıklamanın ardından yeniden işleme açılan Koç ve Migros hisseleri piyasa genelindeki düşüşe rağmen gün sonunda yükselişe geçti. Koç hisseleri yüzde 3.3, Migros hisseleri ise 1.5 değer kazandı.

ÜÇ TEKLİF VAR
Üç konsorsiyum ve şirketin teklif verdiği Migros'un satışı için görüşmeler devam ederken Hırvatistan'ın önde gelen ekonomi dergilerinden Business.hr son sayısında Migros'u Hırvat Agrokor ve ABD'li yatırım fonu Blackstone'un 3.2 milyar dolara aldığını iddia etmişti. Haberde Agrokor ve Blackstone'un önce 3.4 milyar dolarlık teklif verdiği ancak küresel likidite şartlarının son 1 ayda ağırlaşmasından sonra teklifini 3.2 milyar dolara indirdiği öne sürülmüştü. Migros'a teklif götürenler arasında Agrokor-Blackstone dışında yatırım fonu Kohlberg Kravis Roberts&Co LP (KKR), BC Partners- Turkven de bulunuyor. Hırvatistan'ın en büyük özel sektör şirketi olan Agrokor 1976 yılında kuruldu. Gıda, içecek ve perakende sektöründe faaliyet gösteren şirketin 31 binden fazla çalışanı bulunuyor. Agrokor'un yıllık geliri 2006 verilerine göre 3 milyar dolara denk geliyor. Şirketin Hırvatistan'ın yanı sıra Macaristan ve Bosna Hersek'te de faaliyetleri bulunuyor.