kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Borsada %5.31'lik yükseliş

Yeni Haber
ABD'li milyarder yatırımcı Warren Buffet'ın, en büyük üç kredi sigorta şirketinin 800 milyar dolarlık yerel yönetim tahviline reasürans sağlamayı önerdiğini açıklamasıyla Wall Street ve Avrupa borsalarında gelen yükselişin ardından İMKB'de yüzde 5.31 yükselişle kapandı.

Ulusal 100 endeks 2,179.01 puan artışla 43,539.85 puana ulaştı. İşlem hacmi ise düne göre yüzde 68 artışla 2.06 milyar YTL oldu.

Ata Yatırım Başekonomisti Nurhan Toğuç, yükselişin ABD'deki toparlanmadan kaynaklandığını belirtti ancak, "Ben bunların çok uzun vadeli olacağını düşünmüyorum, orta vadede hâlâ 37,000 seviyelerine kadar düşülebileceğini düşünüyorum" diye ekledi.

Dış piyasaların belirleyici olmaya devam edeceği yarın ABD'de açıklanacak perakende satış verilerinin çok önemli olacağını söyleyen Toğuç, "ABD'de resesyon kaygıları yok olmuş değil. Avrupa'daki subprime sorunlarının da bilançolara ilk çeyrekte yansımasını ve çalkantılara sebep olmasını bekliyorum. Henüz bütün olumsuz haberlerin fiyatlandığını düşünmüyorum. Yükselmelere satış fırsatı olarak bakıyorum" dedi.

Borsada bugün en fazla artışı gösteren Turkcell yüzde 12.62 artışla 11.60 YTL'ye ulaştı. Analistler Turkcell'in piyasa ortalamasını aşan performansını, CEO Süreyya Ciliv'in bir söyleşide 2008 yılında şirket satın almalar yapabileceklerini söylemesi ve bunun orta ve uzun vadede büyüme potansiyelini artırmasını bağladılar.

REUTERS