kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TEB'in Çiftehavuzlar şubesinde görev yapan Ahmet Çalışır (solda) ödülünü TEB Genel Müdürü Civil'den aldı.

Kredisine mola isteyen güvenlikçi terfi etti

TEB'in güvenlik görevlisi Ahmet Çalışır, bankanın web sitesine "Tatile çıkacağım keşke kredime mola verebilsem" diye mesaj attı. Çalışır'ın talebi, Akıl Fikir Buluşması'nda ürüne dönüşünce güvenlikçi, terfi ettirilerek işlem yetkilisi oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kredisine mola isteyen güvenlikçi terfi etti
Türkiye Ekonomi Bankası'nın (TEB) Çiftehavuzlar şubesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Ahmet Çalışır, tatile çıkmak için kredisine 'mola' isteyince terfi ile ödüllendirildi. TEB, Akıl Fikir Buluşması bünyesinde kurduğu 'kıvılcım' isimli internet portaliyle tüm çalışanlarının önerilerini almaya başladı. TEB'in 95 kişilik inovasyon ekibi banka çalışanlarının önerilerini inceledi. Ahmet Çalışır tatile çıkmak için kredi taksidine mola verilmesini istemiş ve bu öneriyi siteye yazmıştı. Bu fikir sitede önce inovasyon yöneticiler, ardından da genel müdürün onayından geçti. Çalışır, geçen ay verilmeye başlayan molalı krediden sonra TEB'de gişe memuru oldu.

KREDİ TALEPLERİ ARTTI
TEB'in Akıl Fikir Buluşması sonrası dün düzenlenen konferansta, yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Törende, "krediye mola'' önerisiyle bankada kredi taleplerini bir anda patlatan Ahmet Çalışır da ödülünü aldı. Konferansta konuşan TEB Genel Müdürü Varol Civil, yarattıkları "Kıvılcım" portalı ile inovasyonu kurumsallaştırmaya çalıştıklarını, ancak bunu bürokrasi içinde boğmamaya özen gösterdiklerini belirtti. Civil, banka içinde "icat çıkar'' sloganı ile bir inovasyon ruhu yarattıklarını vurguladı. 2001'in ardından, Türk bankacılığının, altyapı, sermaye, teknoloji açısından yenilendiğinin, bilançolarının temizlendiğinin altını çizen Civil, şöyle devam etti: "Türk bankacılığı bana göre dünyada en sağlam bankacılıklardan biri. Diğerlerinin IT teknolojisi, çalışan kalitesi, iş yapma şekilleri günün iş yapma koşullarına çok adapte olmuş değil. Denetleme otoritelerinin de çok kitabi olması, bazı şeylerin kaçınılmaz olmasına neden oluyor. Bir de bizde çok sofistike ürün yok. Bu açıdan bazen geri kalmışlık iyi de olabiliyor. Bizde otorite çok iyi, ürünlerimiz basit ve anlaşılır. Bunlar bizim sahip olduğumuz avantajlar.'' Önümüzdeki dönem bankacılığına ilişkin bir soru üzerine ise Civil, "Bankacılıkta oyunun kuralları değişecek. Denetleme, bankacılık yapma, derecelendirme gibi oyunun kuralları yeni baştan yazılacak'' dedi.
Haberin fotoğrafları