kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Emekliler maaşlara tepkili

Yeni Haber
Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği tarafından yapılan ortak açıklamada, son dönemde bazı ürünlere yapılan zamlar eleştirilerek, ''Çay kaşığı ile verdiler, kepçe ile alıyorlar'' denildi.

Emekli aylıklarının bu yılın birinci ve ikinci 6 aylarında yüzde 2'şerlik oranlarda artırılmasının kararlaştırıldığı anımsatılan açıklamada, emeklilerin harcama kalemlerinde önemli yer tutan ekmeğe, elektriğe, doğal gaza ve ulaşıma ise yüzde 20 oranında zam yapıldığı belirtildi.

Ayrıca SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden her ay yüzde 10 sağlık sigortası primi kesilmeye başlandığı ifade edilen ıklamada, şunlar kaydedildi:''500 YTL aylık alan bir emekliye 1 Ocak 2008'de yapılan yüzde 2'lik zam 10 YTL olarak yansırken, bazı ürünlere yapılan yüzde 20'lik zamlarla en az 100 YTL, yüzde 10'luk sağlık sigortası primi ile de 50 YTL emeklinin cebinden çalınmıştır. Çay kaşığı ile verdiklerini, kepçe ile geri almışlardır.
AKP Hükümeti, anlaşıldığına göre emeklileri gözden çıkarmış bulunuyor.

Emeklileri muhtaç duruma getirerek, belediyelerin uyguladığı kömür ve gıda paketi kapsamına alarak, vatandaş yerine kapıkulu haline getirmeyi amaçladıkları anlaşılmaktadır.Tüm emeklilere ve emekli sivil toplum örgütlerine sesleniyoruz: Birleşerek, gücümüzü birleştirerek, 'bizlerin bir an önce ölmesini' bekleyenlere gerekli cevabı vererek, 'eli öpülecek insanlar' haline gelmek için birlikte mücadele edelim.''

AA