kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MHP'li Şandır: Mutabakat sürüyor, Ek 17. madde hemen getirilecek

Yeni Haber
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, AK Parti ile MHP arasında varılan mutabakatın, Anayasa değişikliği süreci tamamlandıktan sonra Ek 17. maddedeki değişikliğin Meclis gündemine getirilmesini öngördüğünü söyledi.

TBMM'de gazetecilerin, "Anayasa değişikliği yürürlüğe girdikten sonra türbanlı öğrenciler üniversiteye hemen girebilecekler mi?" şeklindeki sorusuna cevap veren Mehmet şandır, bazı Anayasa değişikliklerinin hemen uygulama alanı bulabildiklerini kaydetti.

Mehmet Şandır, "Anayasa'nın 10. ve 42. maddesinde yapılan değişikliğin uygulayıcılar tarafından yeterli bulunması ve uygulamada başörtülü öğrencilerin eğitim özgürlüğünün önündeki engelin kalkması için, 'bu yeterli derlerse' yeterli olur. Ama bu yeterli değil, uygulama esaslarını tanımlayan kanun da gerekli derlerse, Ek. 17. maddede yapılan düzenleme doğru bir düzenlemedir" diye konuştu.

Ek 17. maddedeki düzenlemenin, türbanın bir siyasi simge olarak kullanılması ve bir siyasetin simgesi haline getirilmesinden duyulan rahatsızlığa karşı, Anadolu'da yaygın olarak kullanılan başörtüsünün yasaya yerleştirilmesinden ibaret olduğunu vurgulayan Mehmet Şandır, "MHP olarak Ek 17. maddedeki düzenleme ile Anayasa'nın 10. ve 42. maddesinde yapılan değişikliğin, 40 yıldır tartışılan sorunun çözümüne yeteceği kanaatindeyiz" diye konuştu.

Üniversiteler ve yargı başta olmak üzere tüm uygulayıcıların, başörtüsü sorununun çüzümü konusunda ortaya konulan değişikliklerin samimiyetine inanması gerektiğini dile getiren Şandır, "Uygulamada sorun olursa da bunu çözecek siyaset geliştirilmelidir. Herkes önce bu sorunun varlığını kabul etmeli, ardından da bu sorunun çözümüne kendi sorumluluğu ölçüsünde katkı vermelidir" şeklinde konuştu.

AK Parti ile MHP arasında varılan mutabakatın, Anayasa değişikliği süreci tamamlanır tamamlanmaz Ek 17. maddedeki değişikliğin Meclis'in önüne getirilmesini öngördüğünü açıklayan Mehmet Şandır, Anayasa değişiklik sürecinin tamamlanmasının beklendiğini kaydetti. AK Partili sözcülerin, "Uygulamayı bir görelim" dediklerinin hatırlatılması üzerine Şandır, bunun doğru olmadığını, parti sözcülerinin son açıklamalarının da varılan mutabakatın devam ettiği yönünde olduğunu söyledi.

CİHAN