kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bardakoğlu: Modernleşme kadın üzerinden yapılıyor

Yeni Haber
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, yeni dünyanın modernleşmeyi ve dindarlaşmayı kadın üzerinden yaptığını söyledi.

İstanbul Müftülüğü'nün düzenlediği "Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu Eğitim Semineri'inde" konuşma yapan Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, kadın ve aile konularında açıklamalar yaptı. İslam'ın kadın ve aileye çok büyük önem verdiğini belirten Bardakoğlu, Kur'an-ı Kerim'de aile hayatı ve aile içi ilişkiler konusunda çok detaylı bilgilerin bulunduğunu söyledi.

Günümüz dünyasının kadınlara bakış açısını da değerlendiren Başkan Bardakoğlu, "Yeni dünya modernleşmeyi de dindarlaşmayı da kadın üzerinden yapıyor. İffet ve namusun korunmasını da hep kadın üzerinden yapılıyor. Bir bakıma erkekler olayın dini, kültürel ve sosyal gelişmeleri karşısında kendilerini aktif konumda merkeze koyarak ötekilerden bekleyerek yapma ihtiyacı hissediyorlar. Bu doğru değil. Bizim ve din bilginlerinin görevlerinden biri de toplumdaki kadın ve toplumdaki aile konularıyla yakından ilgilenmektir. Din ve dil ne kadar önemliyse aile de o kadar önemlidir. Din sadece belli davranışlara hapsedilemez. Dindar ister ki; bu dünya hayatı, toplum hayatı ve aile hayatı Yüce Mevla'nın rızasına uygun olsun. Aile hayatı, aile içi ilişkiler ve çocuklar konuları dinin çok temel konularından biridir. Kuran'da aile hayatı ve aile içi ilişkiler çok detaylı olarak işlenmiştir. Bu konularda çok sayıda ayet bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Dindarlığın belli davranışlara hapsedilemeyeceğini ifade eden Ali Bardakoğlu, din bilginlerinin bir görevinin de dinin nereye kadar olduğunu ve nerede durması gerektiğini belirleyerek insanların özgürlüklerini korumak olduğunu bildirdi.

CİHAN