kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Önce serbest sonra yasak

Yeni Haber
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), sabah türbanlı öğrencilerin girmesine izin verdi. Öğleden sonra ikinci bir emirle tekrar yasaklandı.

Güvenlik görevlileri başörtülü öğrencileri, başlarını açtırarak içeri alıyor.

Üniversitelerde türban serbestisi getirmek amacıyla TBMM'de yapılan anayasa değişikliğini uygulayan KOÜ, sabah türbanlı öğrencilere kapılarını açtı. Bazı türbanlı öğrenciler serbestlikten haberleri olmadığı için başını açarak girerken, haberi olanlar başı kapalı içeri girdi.

Öğleden sonra tekrar yasak geldi. Başı kapalı içeri girmek isteyen öğrencileri güvenlik görevlileri durdurarak başlarını açıp girmesini istedi. Neye uğradığını şaşıran başı kapalı öğrenciler, eskisi gibi tekrar kapalı odada başını açarak içeri girdi. Başı kapalı içeri alınmayan bir öğrenci, başı kapalı içeri girmek istediğini fakat güvenlik görevlileri tarafından engellendiğini söyledi. Güvenlik görevlileri, kapalı girilmesi yönünde emir geldiğini, başlarını açarak içeri girilmesinin istendiğini söyledi.

REKTÖR BASKILARA DAYANAMADI


Sabah öğrencilerin başörtülü girmesine izin veren KOÜ Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, gelen baskılara dayanmadığı için tekrar yasak getirdiği öğrenildi. Üniversitedeki makamından özel bir araçla üniversiteden giden Komsuoğlu, "Konu ile görüşenlere, gelen baskılara dayanmadım, o yüzden üniversiteden dışarı çıktım. Şu anda kimse ilge görüşmek istemiyorum." dediği öğrenildi.

Daha önce verdiği demeçte bir süreç sosyal olarak işlemeye başladığını açıklayan Komşuoğlu şöyle konuşmuştu: "Daha önce öğrenciler derslere başlarını açarak giriyorlardı. Dolayısıyla sınıfta bir bütüne hitap ediyordunuz. Biz yasaların üstünde değiliz. TBMM eğemenliğin hakim olduğu yer. Bir karar verdi. Biz yasalar neyi emrederse onu uygulamakla mükellefiz. Böyle de yapacağız. Bir iki gün sanıyorum bir belirsizlik yaşanıyor. Henüz Cumhurbaşkanımızın imzasından geçmedi. Bildiğimiz kadarıyla Resmi Gazete'de de yayınlanmadı. Bir süreç sosyal olarak işlemeye başladı. Ülkenin gündemine sosyal olarak konu düştü. Biz yasalara tabiyiz."

CİHAN