kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

YTÜ Rektörü: Başörtüsü ile ilgili çıkan yasaya uymak zorundayız

Yeni Haber
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. Durul Ören, başörtüsü ile ilgili çıkan yasaya uymak zorunda olduklarını söyledi. Üniversitelerinde başörtüsü ile ilgili bir sorun olmadığını belirten Ören, "Rahatsız olduğumuz şeyleri ifade ettik, ama yasaya da uymak zorundayız. Yasa neyse onu uygulayacağız." diye konuştu.

Hayırsever Semra ve Selçuk Özalp çiftinin YTÜ Kampüsü'nde yapımını üstlendiği kız yurdunun temel atma töreni öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran YTÜ Rektörü Prof. Dr. Durul Ören, herkesi itidalli olmaya çağırdı. Rahatsız oldukları şeyleri daha önce ifade ettiklerini hatırlatan Ören, "Üniversiteler arası kurul ve rektörler gerekli açıklamaları yaptı. Bu bir uyarı idi. Ama yasa neyse onu uygulayacağız." dedi.

Üniversitelerde başörtünün şeklini düzenleyen 17. madde ile ilgili düşüncesi sorulan Ören, "Bu durum rektörlere bırakılırsa karışıklıklara neden olabilir. Bunun normal kurallar içinde olması gerekiyor. Kimleri alacağımızı, kimleri almayacağımızın tanımlanması gerekiyor. Bizim sorunumuz bununla ilgili. Bunun dışında biz yasaların gereğini yaparız." diye konuştu.

Üniversitelerinde bugün kendisine iletilen bir sorun olmadığını aktaran Rektör Ören, "YTÜ'de bir sorun yok. Geçenlerde öğrenciler geldi. Çeşitli şeyler söylediler. Hepsine itidal tavsiye ettim." dedi.

Rektör Ören, "Üniversitede bir kavga kaos ortamı oluşur mu?" şeklindeki bir soruya da, "1995'li yıllardan çeşitli şeyler oldu. Daha önce yaşadığımız çeşitli olaylar var. Biz bunlardan ders çıkarttık. Yeni gençliğin de bu tür tahriklere gelmemesi, iki tarafın da kurallara uyması lazım. Sakin olmaları lazım. Yasalar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız." şekilnde konuştu.
Öte yandan, temel atma töreni öncesinde bir konuşma yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan da, başörtüsü ile ilgili sorulara cevap vermekten kaçındı.

CİHAN