kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kuru sıkıya Köşk'ten onay

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aralarında 5729 sayılı "Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Kanun"unda bulunduğu 3 kanunu onayladı.

Kanuna göre, kurusıkı tabancalar; 1 yıldan fazla hapse mahkum olanlar, ateşli silahlarla işlenen suçlardan hüküm giyenler ve 18 yaşından küçüklere satılamayacak.

Kurusıkı tabancaların imali, ithali, bulundurulması ve taşınmasına ilişkin yeni düzenlemeler getiren kanuna göre, bu silahların nitelikleri, imali, ithali, ihracı, satışı, edinilmesi, bulundurulması ve taşınması hakkındaki usul ve esaslar da belirlendi.

Kurusıkılar artık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın izniyle üretilecek, ruhsata tabi silah vasfına dönüştürülemeyecek ve diğer silahlardan ayırt edilmesini sağlayacak şekilde, rengi ve şekli belirtilerek üretilecek. Bu zorunluluk, ithalatta da geçerli olacak.

Bu tip ses ve gaz fişeği atan silahların ve üretici firmaların, her ne suretle olursa olsun reklam ve tanıtımı yapılamayacak. Kurusıkı tabancaların kullanılmasını özendiren veya teşvik eden kampanyalar düzenlenemeyecek.

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte kurusıkı tabancaları elinde bulunduranlar, 1 yıl içinde mülki amirliğe bildirimde bulunmaları halinde haklarında cezai işlem yapılmayacak. Üretim yapanlar, gerekli izinleri yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde almak zorunda olacak.

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, 5732 sayılı "Beşinci Dünya Su Forumu Organizasyonu İçin Çerçeve Anlaşma ile Beşinci Dünya Su Forumu Anlaşma Mektubunun Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun" ve 31 Ekim 2003 tarihinde Bakü'de imzalanan "Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesinin Ayrıcalık ve Bağışıklıklarına Dair Protokol"ün onaylanmasına ilişkin 5731 sayılı kanunu da onayladı.

ANKA