kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan ölenler için anıt dikilmesi fikrine sıcak bakmadı

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ludwigshafen kentinde ölenler için anıt dikilmesi fikrine sıcak bakmadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Berlin'de Merkel ile görüştü. İki lider görüşme sonrası ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Ludwigshafen'de ölenler için anıt dikilmesi hakkında ne düşündüklerine ilişkin bir soruya Erdoğan, "Bu tür olayları anıtlaştırmak bana göre gelecek nesillere farklı olumsuzlukları yansıtır. Biz bu tür olayda edebiyete intikal edenleri kalkalım kendi değerlerimizle dualarımızla analım. Ama bu anıtlar dikildiği zaman bu anıtın altına siz bir tanım getireceksiniz. Bu tanımı getirdiğiniz zaman bunun gelecek nesillere bir kin ve nefret tohumu ekmeyeceğini kim garanti edebilir. Doğrusu ben bunları yanlış buluyorum. Bunlar üzerinde durmayalım. Biz ölenlerimizi hayırla yad etmeye devam edelim diye düşünüyorum. Eğer böyle her yangın faicasının ardından birer anıt dikmeye kalkarsak inanıyorum ki ülkeler anıtlardan geçilmez." dedi.

MERKEL: "KURBANLARI UNUTMAYACAKLARINA EMİNİM"

Merkel ise aynı soruya, "Öncelikle olayların aydınlatılması gerekiyor. Sanırım bu çok önemli. Gerçekten bütün merciler elinden geleni yapıyor. Ludwigshafen şehrinin uygun bir şekilde bu olayı hatırlatmak için bir yöntem bulacağını düşünüyorum. Kurbanları unutmayacaklarına eminim." dedi.

CİHAN