kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çelik gibi yanıt

ANKARA
Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik, "Adap öğrenme ihtiyacı var" diyen Almanya İçişleri Bakanı'na mektup gönderdi: Size veda etmeyeceğim..
Büyükelçi Mehmet Ali İrtemçelik Ludwigshafen'de 9 Türk'ün yanarak hayatını kaybettiği yangınla ilgili sabotaj şüphesini dile getirdikten sonra kendisini "Büyükelçiye de adabı muaşeret kurallarını öğretmek lazım" diye eleştiren Alman İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble'ye, zehir zemberek bir mesaj gönderdi. İrtemçelik'in diplomatik bir dille kaleme aldığı mesaj şöyle:

ALMANYA'DAN AYRILACAK
"Mehmet Ali İrtemçelik, Federal İçişleri Bakanı Schaeuble'nin 6 Şubat'ta Frankfurter Allgemeine Zeitung'da yayımlanan ifadelerini üzüntüyle karşılamıştır. Büyükelçi'nin üzüntüsünün nedeni dört yılı aşkın bir süredir karşılıklı saygı temelinde dürüstçe bir ilişki içinde olduğu Schaeuble'nin kendisiyle ilgili olarak saygı sınırlarını aşan ifadeler kullanmış olmasıdır. İçişleri Bakanı'nın, bugüne kadar gerçekleştirdikleri bir çok temas vesilesiyle herhalde gözlemlemiş olacağı üzere, 33 yıllık özgeçmişinden kolayca anlaşılacak nitelikte bir kariyer çizgisi olan Büyükelçi İrtemçelik'in, usul, adap öğrenme ihtiyacı mesleğe intisabından da çok önce karşılanmıştır... Federal İçişleri Bakanı'nın hükümetimizin talimatı çerçevesinde görev yapmakta olan İrtemçelik ile ilgili bir şikâyeti olacaksa, bunun Şansölye Merkel ile görüşmek üzere Almanya'ya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan'a duyurulması uygun olacaktır. Schaeuble'nin bildiği üzere, İrtemçelik birkaç hafta içinde Türkiye'ye dönecektir. Veda amacıyla Schaeuble'yi rahatsız etmesinin artık gerekmeyeceğini değerlendiren İrtemçelik, her şeye rağmen esenlik dileklerinin Bakan'a iletilmesini rica etmektedir" Korkunç yangından sonra Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik'in sabotaj ihtimali üzerinde durması üzerine sinirlenen Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble "Bazen büyükelçilere de adabı muaşeret kurallarını öğretmek lazım" demişti. Alman İçişleri Bakanı, Türkiye'nin polis göndermesini de "Polisimize güvensizlik var" diye eleştirmişti.