kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP iptal için hazırlıklarını sürdürüyor

Yeni Haber
CHP, kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan türbanla ilgili anayasa değişikliği teklifi konusunda, Anayasa Mahkemesi'ne başvurmaya hazırlanıyor. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, iptal başvurusu için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtirken, başvuruyu da, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün teklifle ilgili vereceği karardan sonra yapacaklarını bildirdi.

AKP ve MHP arasındaki uzlaşmayla Meclis gündemine getirilen ve ilk turu 6 Şubat Çarşamba günü yapılan üniversitelerde türban serbestisi sağlayacak anayasa değişikliği teklifinde gözler yarın yapılacak ikinci tur oylamaya çevrildi. İlk turda verdiği önergelerle teklifin anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle geri çekilmesini isteyen muhalefet ikinci turda da aynı yöntemi izleyecek. CHP ise, anayasa değişikliği teklifini, Anayasa Mahkemesi'ne götürmeye hazırlanıyor.

Teklifin iptali yönünde Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını kaydeden CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, anayasa değişikliği teklifinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulması ve Gül'ün vereceği kararın ardından Yüksek Mahkeme'ye başvuruda bulunacaklarını bildirdi. Okay, "hazırlıklarımız sürüyor. Cumhurbaşkanı'nın vereceği kararı bekleyeceğiz. Bu kez 367'de olduğu gibi olmayacak, orada zaman sorunu vardı, ancak bu kez böyle bir sorun yok" dedi.

Okay, Anayasa Mahkemesi'ne teklifin iptali yönünde yapacakları başvurunun gerekçesini, "türbanla ilgili değişiklik teklifinin Anayasa'nın değiştirilemez maddeleri olan ilk üç maddesine aykırı"lığının oluşturacağını da söyledi. Teklifin ikinci tur görüşmelerinde de, geri çekilmesi yönünde önergeler vereceklerini kaydeden Okay, katsayı ve öğrenci affı tartışmalarıyla ilgili olarak da "koşar adım ortaçağ karanlığına sürükleniyoruz" diye konuştu.

(ANKA)