kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Öğrenci affı gündemde

Yeni Haber
Hükümet, türbanla ilgili anayasa değişikliği teklifinin ardından öğrenci affını gündeme getirmeye hazırlanırken, anayasa değişikliği konusunda AKP'ye destek veren MHP, öğrenci affına da sıcak bakıyor.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, öğrencilerden bu yönde partilerine de çok sayıda talep geldiğini belirterek "'Ben eğitim öğretim görmek istiyorum' diyen öğrencilerin feryadını, çığlığının göz ardı edilmemesi gerekir. Bu taleplere, sistemi bozmayacak şekilde cevap verilmesi gerekir" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural yaptığı açıklamada, üniversitelerde türban serbestisini sağlayacak anayasa değişikliği teklifinin ardından gündeme gelmesi beklenen öğrenci affı konusunda görüşlerini açıkladı.

MHP'li milletvekillerinin öğrenci affı konusunda kanun tekliflerinin bulunduğunu kaydeden Vural, bu konuda özellikle öğrencilerden yoğun talep olduğunu belirterek, "Bununla ilgili meclis zemininde makul bir çözüm alanı nasıl oluşur, ona bakılması gerekir. Ben eğitim öğrenim görmek istiyorum diyenlerin feryadına, çığlığına duyarsız kalınmamalı. Bu yöndeki taleplerin makul zeminlerde göz ardı edilmemesi gerekir" diye konuştu.

Türbanla ilgili anayasa değişikliği teklifinden önce de öğrenci affı konusunda yoğun talepler olduğunu hatırlatan Vural, "Okumak istiyorum diyen bir gencin haklı talebine kulak tıkanmamalı. Sistemi bozmayacak şekilde bu taleplere cevap verilmeli. Bu çok yönlü bir sorun, geçim sıkıntısı nedeniyle, hastalık nedeniyle öğrenimini yarıda bırakmış, doktorasını yarıda bırakmış insanlarımız var. Getireceğimiz yaklaşımlar eğitim hakkını daraltmamalı. Bu taleplere makul bir cevap verilmeli" dedi.

''ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDEN SONRA YÖK KANUNU EK 17'NCİ MADDE ELE ALINACAK''


AKP kanadından gelen açıklamalar, kamuoyunda, anayasa değişikliği teklifiyle birlikte gündeme gelen YÖK Kanunu'nun ek 17'nci maddesindeki değişikliğin rafa kaldırıldığı şeklinde değerlendirilirken, MHP Grup Başkanvekili Vural, "Anayasa değişikliği süreci tamamlandıktan sonra YÖK Kanunu'nun ek 17'nci maddesi de Meclis zemininde ele alınacak" dedi.

AKP ile uzlaşılan mutabakat dışında herhangi bir eğilimin sözkonusu olmadığını ifade eden Vural, "Üzerinde uzlaştığımız mutabakat dışında bize iletilen herhangi bir eğilim yok" dedi. Vural, türbanla ilgili anayasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi'nden döneceğine yönelik beklentilere ise "Biz teklifin anayasaya aykırı bir yönünü görmüyoruz. Herşey hukuk çerçevesinde" karşılığını verdi.

(ANKA)