kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yoğun sis ulaşımı olumsuz etkiliyor

Yeni Haber
Esenboğa Havalimanı'nda sis nedeniyle yapılamayan uçak seferleri normale döndü.

Dün geceden itibaren etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin 100 metrenin altına düşmesi üzerine uçak seferleri gerçekleştirilemedi.

Sisin etkisini yitirmesi ve görüş mesafesinin normale dönmesiyle uçak seferleri de yapılmaya başlandı.

İptaller ve gecikmeler nedeniyle Esenboğa Havalimanı'nda yoğunluk yaşandı.

THY'NİN ANKARA-ELAZIĞ SEFERLERİ KARŞILIKLI OLARAK İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yollarının (THY) Ankara-Elazığ seferlerinin sis nedeniyle karşılıklı iptal edildiği bildirildi.

THY'nin Ankara ile Elazığ arasında bugün yapılması gereken karşılıklı uçak seferleri, Elazığ Havaalanı'ndaki yoğun sis nedeniyle iptal edildi. Ankara-Elazığ uçak seferleri 3 gündür sis nedeniyle yapılamıyor.

ESENBOĞA'YA İNMESİ GEREKEN BAZI UÇAKLAR ATATÜRK HAVALİMANI'NA İNİŞ YAPTI

Yurdun çeşitli yerlerinde etkili olan yoğun sis, hava ulaşımında aksamalara sebep oluyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, özellikle sabah saatlerinde etkisini artıran sis nedeniyle İstanbul'dan Ankara'ya gerçekleştirilecek THY'nin saat 06.10 ve saat 07.10'daki uçuşları, Esenboğa Havalimanı'ndaki sis dolayısıyla yapılamadı.

Bu arada, gece saatlerinde de etkili olan yoğun sis dolayısıyla Ankara Esenboğa Havalimanı'na inmesi gereken THY'nin Amsterdam-Ankara ve Köln-Ankara seferlerini yapan uçaklar da Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

İSTANBUL BOĞAZI, TRANSİT GEMİ TRAFİĞİNE AÇILDI

İstanbul Boğazı, yoğun sisin etkisini kaybetmesinin ardından transit gemi trafiğine açıldı.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi üzerine 4 Şubat pazartesi günü 19.00'da transit gemi trafiğine kapatılan İstanbul Boğazı, yoğun sisin etkisini kaybetmesiyle saat 06.30'da Karadeniz-Marmara yönünde trafiğe yeniden açıldı.

Bu arada, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO), Eskihisar-Topçular ve Erdek-Avşa-Marmara adası feribot seferlerinin de sis dolayısıyla yapılamadığını bildirdi.

ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA YOĞUN SİS ETKİSİNİ YİTİRİYOR

Çanakkale Boğazı, sisin etkisini yitirmesinin ardından saat 09.30 itibariyle kuzeyden, saat 12.30 itibariyle de güneyden gemi geçişlerine açılacak.

Önceki gün akşamdan bu yana etkili olan yoğun sis nedeniyle gemi geçişlerine kapatılan Çanakkale Boğazı, saat 09.30 itibariyle kuzeyden, saat 12.30 itibariyle de güneyden gemi geçişlerine açılacak.

Yetkililer, Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki, Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli arasındaki araba vapuru seferlerinin ise normal olarak sürdürüldüğünü bildirdiler.

MARMARA DENİZİ'NDE ETKİLİ OLAN SİS ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Marmara Denizi'nde etkili olan sis, ulaşımı olumsuz etkiledi. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 49 yerli ve yabancı bandıralı şilep ile tanker, yoğun sis nedeniyle yollarına devam edemedi.

Şilep ve tankerler, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirledi. Şarköy açıklarından ayrılamayan gemiler, ışıklarını yakarak personeliyle birlikte geceyi sahilde geçirdi.

Sabah sisin dağılması üzerine 37 yerli ve yabancı bandıralı şilep ile tanker, Şarköy'den demir alarak Çanakkale Boğazı'ndan geçmek üzere Gelibolu istikametine yol aldı. 12 gemi ise halen Şarköy'de demirli olarak bekliyor. Sis nedeniyle Şarköylü bazı balıkçılar denize açılamadı.

EREĞLİ'DE SİS NEDENİYLE GEMİLERİN LİMANA GİRİŞ ÇIKIŞINA İZİN VERİLMİYOR

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, sis yüzünden görüş mesafesi düşmesi dolayısıyla gemilerin limana giriş çıkışlarına izin verilmiyor.

Ereğli Liman Başkanı Nevzat Direk, ilçede etkili olan sisten dolayı görüş mesafesinin 50 metreye kadar düştüğünü belirterek, ''Herhangi bir deniz kazasının yaşanmaması için gemilerin giriş çıkışlarına izin verilmiyor'' dedi.

Zonguldak'ta da 2 gündür etkisini sürdüren sis nedeniyle Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul yönüne giden araç sürücülerin dikkatli olmaları uyarısında bulunuyor.

Şehir içi trafik ekipleri sisin yoğun olduğu bölgelerde muhtemel kazaların önlenmesi amacıyla devriye görevini sürdürüyor. Zonguldak Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, sisin Karadeniz'in yanı sıra Marmara ve iç kesimlerde etkili olmaya devam ettiğini belirttiler.

Yetkililer, sisin yarın akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceğini; cuma, cumartesi ve pazar günü kentte yağmur beklendiğini ifade etti.

Zonguldak Liman Başkanlığı ise sisten dolayı Ro-Ro seferlerinde herhangi bir aksama yaşanmadığını bildirdi.

(AA)