kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türk arkeologlara "Şövalyelik Nişanı"

Yeni Haber
İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Anadolu Medeniyetleri Müze Müdürü ve Sanat Tarihçisi Hikmet Denizli'ye arkeoloji alanındaki önemli katkıları nedeniyle arkeolog Dr. Nurettin Yardımcı ile Prof. Dr. Orhan Bingöl'e ve gazeteci Özgen Acar'a "İtalyan Dayanışması Şövalyelik Nişanı" verecek.

Anadolu Medeniyetleri Müze Müdürü Hikmet Denizli ANKA'ya yaptığı açıklamada, verilecek nişanın kendisini çok heyecanlandırdığını belirtti. Denizli, "Anadolu Medeniyetleri Müzesinde, sikke, cam, maden, ahşap, tekstil sınıflarında olmak üzere 188 bin kültür eserimiz var. Üstelik bu sayı her geçen gün artıyor. Tarihi ve kültürel değerlerimizi büyük bir özenle korumaya ve gün ışığına çıkarmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızın yurtdışında da değer görüyor olması büyük bir onur" diye konuştu.

İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili'nin önerisi üzerine, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından verilmesi uygun görülen "İtalyan Dayanışması Şövalyelik Nişanlarının" takdim töreni, yarın Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde düzenlenecek.

Törende ayrıca, yirmi beş yılı aşkın bir süredir İzmir Aliağa Antik kentlerinden "Kyme"nin kazı çalışmalarını yürüten İtalyan Arkeolog Ordinaryüs Prof. Sebastiana Lagona'nın yazdığı "Antik Kyme Kenti: Anadolu Kıyılarında ilk Aiolis Kenti" adlı kitap, Dr. Nurettin Yardımcı tarafından tanıtılacak.

İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili, törende bulunacak Prof. Lagona'ya bir Hizmet Plaketi verecek.

(ANKA)