kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Siz işlerinizi belli noktaya getirin, ben araya girerim'

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kalabalık işadamı heyeti ile Katar'a gitti. İşadamları ile sohbet eden Gül, "Ben bu seyahatleri sizin için yapıyorum. İşler böyle alınır" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Siz işlerinizi belli noktaya getirin, ben araya girerim'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Katar Emiri Al Thani'nin davetlisi olarak kalabalık işadamı heyeti ile Doha'ya geldi. Kendisine eşlik eden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bayındırlık Bakanı Nafiz Özak ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile uçağı gezen ve işadamları ile tek tek tokalaşıp sohbet eden Gül, moral dolu mesajlar verdi. Suudi Arabistan, Cezayir gibi ülkelerdeki iş olanaklarını hatırlatan ve destek isteyen iş adamlarına Gül'ün yanıtı, "Siz, işleri belli noktaya getirin ben devreye girerim. Bu seyahatleri bunun için yapıyoruz. Dışişleri Bakanı iken de büyükelçilere bu yönde talimatlar verdim. Birçok işi bu sayede aldık. Yapılan işleri görünce mutluluk duydum" oldu. MNG Holding'in patronu Mehmet Nazif Günal, son 30 yılda Türk firmalarının 76 milyar dolar yurtdışı müteahhitlik işi gerçekleştirdiklerini önümüzdeki 10 yılda 200 milyar dolarlık iş alınabileceğini belirtti ve "Eğer desteğiniz olursa 30 milyar dolarına ben tek başıma talibim" dedi. Diğer iş adamları, Katar'da 5 milyar dolara varan Türk yatırımlarını anlatıp yapmayı planladıkları ticari faaliyetleri hakkında Cumhurbaşkanı Gül'e bilgi verdiler. Gül, Katar Emiri'ne aktarılacak olan sorunları tek tek not ettirdi. Dünyanın 3. büyük doğalgaz rezervine sahip olan Katar gerek sermaye birikimi gerekse ülkesindeki yatırım olanakları yönüyle Türkiye açısından "fırsatlar ülkesi" olarak görülüyor.

EDEBIYATTAN SPORA
Cumhurbaşkanı, uçakta gazetecilerin olduğu bölüme yönelince gündem birden değişti. İlk konu, "Çankaya Sofrası'nın konuğu olan edebiyatçılardı." Gül, "Edebiyatçılar davetten memnun ayrılmış" diyen basın mensuplarına, "Ben de memnun kaldım, onlardan yararlandım" dedi. Bir gazeteci, Adalet Ağaoğlu ile Selim İleri'nin küs oldukları yönündeki haberi hatırlatarak, "Küsleri barıştırmışsınız" deyince Gül, yanıt vermek yerine tebessüm etmekle yetindi. Cumhurbaşkanı Gül'e, hafta sonu oynanacak Kayseri-Beşiktaş maçı da soruldu. Önce soruyu yanıtlamak istemeyen Gül, ısrarlar karşısında "Her ikisi de benim takımım" dedi. Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi ve Beşiktaş yöneticisi Murat Çelik, Beşiktaş yönetiminin, Kayseri'deki maçı birlikte izleme yönündeki teklifini Cumhurbaşkanı'na iletti. Ancak Gül, bu teklife olumlu yanıt vermedi. Söz spordan açılınca Zaman gazetesinin düzenlediği ödül törenine değinen Gül, "Ampute Milli Takımı"nı görünce çok duygulandığını söyledi.
Haberin fotoğrafları