kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çifte maaş alan "dolandırıcılık"tan yargılanacak

Yeni Haber
Yargıtay 11. Ceza Dairesi, emsal bir karara imza atarak, SSK'dan emekli olduktan sonra vefat eden babasının aylığını alırken Emekli Sandığı'ndan aylık almaya hak kazanan kişinin SSK'dan aylık almaya devam etmesini 'nitelikli dolandırıcılık' olarak değerlendirdi. Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin verdiği bu karar sonrası bu suçu işleyen kişiler 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozan Yargıtay 11. Ceza Dairesi, yasada Sosyal Sigorta'ya ve Emekli Sandığı'na tabii çalışmalarından dolayı gelir veya aylık almayan kız çocuklarına aylık bağlanacağına dikkat çekti.

Yargıtay, sanık F.A. nın Emekli Sandığı'na bağlı çalışmaya başladığı halde SSK'dan emekli olduktan sonra hayatını kaybeden babasından kendisine bağlanan ölüm aylığını almaya devam etmesinin, sanığa yüklenen suçun unsurları itibariyle oluştuğu ve cezalandırılmasına karar verilmesi gözetilmeden beraatine hükmolunmasını bozma gerekçesi yaptı.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi sanık F.A. nın işlediği suçun 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası gerektiren 'nitelikli dolandırıcılık' olarak değerlendirdi.

(ANKA)