kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Loto milyarderi Türk Sarıgül'ün eski ortağı

Erhan ÖZTÜRK SABAH
Romanya'da lotodan 12.5 milyon Euro kazanan Ali Arslan'ın bir dönem Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile iş yaptığı ortaya çıktı. Arslan 'kaçtı' iddialarını ise yalanladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Loto milyarderi Türk Sarıgül'ün eski ortağı
Romanya tarihinin en büyük loto ikramiyesi olan 12.5 milyon Euro'yu kazanan işadamı Ali Arslan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün eski ortağı çıktı. Sivas'ın Karalar köyünde doğan ve 6 kardeşi olan Arslan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve aynı zamanda Sarıgül'ün yardımcısı olan kuzeni Bayram Özata ile 1992'de Romanya'da maya ve un fabrikası kurdu. Sarıgül ve Özata'nın Türkiye'ye dönmesinden sonra ise işi devraldı. Romanya'nın en saygın 300 işadamı arasında gösterilen Arslan'ın eski ortağı olduğunu doğrulayan Mustafa Sarıgül, "Ali akıllı ve iyi aile eğitimi almış bir kardeşimiz. Siyasi yoğunluğumuz nedeniyle Türkiye'ye dönmemizden sonra bu ülkedeki işleri Ali'ye devrettik. İkramiye çıktıktan sonra ise konuşmadık" dedi. Bayram Özata da, ikramiyenin çıkmasının ardından kuzeninin ilk önce kendisini arayıp, "Beni burada çok rahatsız ediyorlar" dediğini anlattı.

DUBAİ'DE TATİLDE
Arslan'ın annesinin yıllar önce vefat ettiğini, babasının ise Sivas Suşehri'nde yaşadığını ifade eden Özata şöyle dedi: "Kendisiyle sık sık konuşurduk. İkramiye çıktıktan sonra çok rahatsız etmişler. Kendisi çok saygın bir işadamıdır. İşine de çok sahip çıkar. Yarın (bugün) Romanya'ya dönüp bir basın açıklaması yapacak." SABAH muhabirinin tatil yaptığı Dubai'de ulaştığı Ali Arslan da, basındaki "Kaçtı, mafya tehdit ediyor" iddialarını yalanlayarak, "Kimseye borcum yok. Parayı bankaya yatırdım" dedi.
Haberin fotoğrafları