kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kenti saran sis ulaşımı felç etti

Erdoğan YAPIK - Çağdaş ÇETİNDEMİR SABAH
İstanbul'da yoğun sis, kara ve deniz ulaşımını aksattı. Meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi öldü 7 kişi yaralandı. Sis, kenti cuma günü terk edecek..
Kentte önceki gün bastıran sis nedeniyle, kara ulaşımı aksadı, deniz seferleri iptal oldu. Sis nedeniyle İstanbul Deniz İşletmeleri (İDO) iç ve dış seferleri karşılıklı olarak durdurdu. Sis nedeniyle özellikle dün sabah ve akşam saatlerinde trafik ağır seyretti. Deniz ulaşımının olmaması nedeniyle tüm geçişler, Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprüleri'nden yapılınca trafik yer yer durma noktasına geldi. Trafik kazalarında ise 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Sis denizde de kazaya yol açtı. Kalamış isimli yolcu vapuru, Haydarpaşa İskelesi'ne 13.10'da yanaşmak üzereyken, yangın söndürme gemisine çarptı. Kazada maddi hasar meydana gelirken, ölen ya da yaralanan olmadı.

BUGÜN VE YARIN DA SİS VAR
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Yıldırım ise, sisin perşembe günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesini beklediklerini bildirdi. Marmara Bölgesi'nin tamamında yoğun sis olduğuna dikkat çeken Yıldırım, sisin görüş mesafesinin azalması nedeniyle zaman zaman kara ve deniz ulaşımını olumsuz etkilediğini belirtti. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, İstanbul bugün sisli ve 11/4 derece, yarın sisli ve 10/6 derece, cuma günü ise güneşli ve 11/6 derece olacak.